sâmbătă, 20 aprilie, 2024

7 motive sa consumi frecvent masline

Distribuie:

Publicat:

De diferite forme, dimensiuni, texturi si arome, maslinele sunt apreciate înca din antichitate. Desi atat cele verzi, cat si cele negre au proprietati curative, fiecare aduce un alt tip de beneficii organismului.

Întrucat sunt culese înainte de a fi pe deplin coapte, cele verzi a jumatate din numarul de calorii continute de maslinele negre. Toate tipurile de masline contin grasimi, însa acestea sunt sanatoase, fiind mononesaturate.

Maslinele verzi sunt bogate în vitamina E, D si K, fibre, fier, acid oleic, potasiu, fosfor, zinc, calciu, betacaroten, polifenoli si falvonoide cu proprietati anti-inflamatoare.

Pastreaza sanatatea inimii
Atat grasimile mononesaturate cat si polifenolii ajuta la prewvenirea oxidarii colesterolului, protejand astfel sstemul cardiovascular si prevenind aparitia unor boli precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, maslinele verzi previn formarea chiagurilor de sange si stimuleaza vasodilatatia, avand proprietatea de a îmbunatati functia cardiaca.

Actiune anticancerigena
Polifenolii, betacarotenul si vitamina E, toate substante cu efect antioxidant, lupta cu radicalii liberi. Astfel, maslinele verzi ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor degenerative si cronice ce pot sa apara din cauza îmbatranirii premature. Mai mult, combinatia dintre grasimile mononesaturate si vitamina E ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Îmbunatatesc functia ficatului
Datorita continutului de fibre, aceste masline îmbunatatesc functia ficatului si a intestinului si ajuta la prevenirea si tratarea constipatiei.

Previn rahitismul
Maslinele contin din belsug vitamina D, calciu si fosfor, elemente esentiale în cresterea, remodelarea si întarirea oaselor. Consumate regular, ajuta la prevenirea rahitismului, la copii, si a osteoporozei, la adulti.

Uleiul de masline face minuni si pentru frumusete, nu doar pentru sanatate

Trateaza artrita
Datorita polifenolilor si falvonoidelor cu proprietati anti-inflamatoare puternice, maslinele ajuta la prevenirea inflamatiilor care duc la aparitia artritei.

Reduc simptomele de menopauza
Studiile arata ca maslinele verzi reduc intensitatea si frecventa bufeurilor experimentate de femei în perioada de permenopauza si de postmenopauza.

Mentin sanatatea pielii
Antioxidantii continuti ajuta la mentinerea sanatatii pielii, prin combaterea efectelor negative cauzate de radicalii liberi asupra tesuturilor. Totodata, cantitatile relativ mari de betacaroten si de vitamina E din maslinele verzi joaca un rol semnificativ în regenerarea, protejarea si stimularea pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img