marți, 19 martie, 2024

7 motive sa consumi un mar verde pe stomacul gol

Distribuie:

Publicat:

Pentru a spori beneficiile oferite de merele verzi, asigura-te ca optezi pentru un soi ecologic. Astfel, vei putea consuma si coaja.

Stii care sunt principalele motive sa consumi un mar verde pe stomacul gol? Toate soiurile de mere contin nutrienti esentiali care ofera beneficii pentru sanatate.

Merele verzi sunt cele mai recomandate. Ele prezinta un continut scazut de calorii si o cantitate ridicata de fitonutrienti care asigura beneficii aditionale.

Merele verzi au un gust acrisor inconfundabil si sunt alcatuite in mare parte din apa. Asadar, acest fruct este ideal pentru detoxifierea si rehidratarea organismului.

In plus, merele verzi prezinta cantitati importante de fibre, aminoacizi, vitamine si minerale. Cand sunt ingerati, acesti nutrienti sustin bunastarea fizica si mentala.

De ceva timp, ni se recomanda sa consumam un mar verde pe stomacul gol. Pe langa faptul ca ne aprovizioneaza cu energie, acest fruct stimuleaza metabolismul si previne aparitia bolilor.

Stim ca multe persoane nu au inclus inca merele verzi in dieta lor zilnica. Din acest motiv, in articolul de azi iti prezentam in detaliu 7 motive sa consumi un mar verde pe stomacul gol.

1. Stimularea pierderii in greutate
Un mar verde nu contine decat 80 de calorii. In ciuda acestei valori scazute, datorita continutului sau de carbohidrati si aminoacizi, acest fruct este o sursa importanta de energie.

Daca alegi sa consumi un mar verde pe stomacul gol, organismul tau va primi un plus de fibre. Pe langa faptul ca imbunatatesc digestia, aceste fibre ofera o senzatie de satietate de durata.

Nutrientii merelor verzi activeaza metabolismul in primele ore ale zilei. Datorita acestui efect, organismul va putea arde calorii mai rapid.

2. Prevenirea diabetului
Includerea acestui fruct in dieta zilnica constituie un mod simplu si eficient de a reduce riscul de diabet. Merele verzi sunt foarte utile pentru persoanele cu un risc crescut de a suferi de aceasta boala.

Continutul ridicat de fibre solubile al merelor contribuie la metabolizarea surselor de zahar, ajutand organismul sa le foloseasca pentru a obtine energie.

Printre altele, consumand un mar verde pe stomacul gol, iti vei reduce pofta de dulce si iti vei ajuta organismul sa foloseasca insulina in mod corect.

3. Sustinerea sanatatii cardiovasculare
Nutrientii din componenta acestui tip de mere (mai exact, flavonoidele si fibrele) ofera beneficii importante pentru sanatatea cardiovasculara.

Consumul de mere verzi faciliteaza reglarea nivelului ridicat de colesterol, prevenind formarea placii ateromatoase la nivelul arterelor.

Acest fruct este bogat in potasiu, un mineral esential care echilibreaza electrolitii organismului, protejand muschii si inima.

Merele verzi reduc nivelul moleculelor inflamatorii care, in timp, pot provoca complicatii la nivelul inimii. Aceste molecule pot afecta, de asemenea, circulatia sanguina si creierul.

4. Imbunatatirea digestiei
Consumand un mar verde pe stomacul gol, poti pune capat digestiei lente si constipatiei.

Pectina, un tip de fibre gasite in mere, regleaza miscarile intestinale si sustine eliminarea deseurilor.

Merele verzi au un efect usor carminativ, ce combate acumularea gazelor in tractul digestiv.

Acest fruct neutralizeaza productia excesiva de sucuri gastrice si previne aparitia neplacerilor precum indigestia si refluxul gastroesofagian.

5. Sustinerea sanatatii cerebrale, pe lista de motive sa consumi un mar verde pe stomacul gol
Sanatatea creierului poate fi influentata de multi factori. Consumand un mar verde pe stomacul gol in fiecare dimineata, vei contribui la prevenirea bolilor care duc la degenerare cognitiva.

Merele verzi sunt bogate in antioxidanti, printre care se numara catechinele si epicatechinele. Aceste substante protejeaza celulele cerebrale impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Flavonoidele, impreuna cu vitamina C si magneziul din componenta merelor, faciliteaza regenerarea celulelor. Imbunatatind circulatia sanguina, acesti nutrienti optimizeaza oxigenarea tesuturilor creierului.

6. Imbunatatirea sanatatii pielii
Nu este vorba de niciun remediu miraculos pentru riduri. Dar antioxidantii din merele verzi reprezinta aliati de nadejde pentru a combate semnele imbatranirii premature a pielii.

Incluzand mere verzi in dieta ta zilnica, profiti de substantele care le compun pentru a sustine reconstructia celulara si intinerirea. Drept rezultat, vei reduce aspectul ridurilor si al petelor cutanate.

Continutul ridicat de apa al merelor mentine pielea hidratata si, in timp, o purifica.

Consumul de mere verzi este benefic in ceea ce priveste stimularea productiei de colagen si elastina. Aceste doua substante mentin derma ferma si tanara.

7. Reducerea placii bacteriene
Compusii merelor verzi ofera beneficii semnificative pentru sanatatea dintilor. Acestia reduc formarea placii bacteriene.

Acizii naturali ai merelor verzi curata dintii. Totodata, acestia neutralizeaza dezvoltarea bacteriilor care pot provoca infectii.
Merele verzi stimuleaza si productia de saliva. Regland pH-ul cavitatii bucale, ele previn respiratia urat mirositoare.
Nu ai inclus inca merele verzi in dieta ta zilnica? Acum ca stii care sunt beneficiile lor, nu ezita sa servesti un mar verde pe stomacul gol, cu tot cu coaja.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img