joi, 28 martie, 2024

7 reguli pentru o viata sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc, iar acest lucru incepe cu adoptarea unui stil de viata care sa te ajute sa traiesti mai mult si mai intens.

Nutritionistii si antrenorii personali reusesc destul de bine sa aduca obiceiuri sanatoase in viata oamenilor. Cand vine vorba de un trai sanatos, nu se rezuma totul doar la un smoothie preparat in graba sau la cele 90 de minute de yoga. Desigur, totul difera de la persoana la persoana.

Exista totusi, cateva obiceiuri care ne sunt folositoare tuturor. Ne vom simti mai echilibrati, mai energici indiferent de ceea ce am e facut in acea zi, asa ca, ar trebui sa te grabesti si sa treci aceste sfaturi pe lista obiceiurilor tale, incepand din aceasta vara.

1. Bea apa!

Toata lumea vorbeste despre asta, asa ca nu ai cum sa uiti de cei 2 litri de lichide pe care trebuie sa ii bei pe zi. Un corp hidratat ne ajuta sa mentinem un plus al sistemului imunitar, dar previne si mancatul excesiv, mai ales pentru ca, de cele mai multe ori, oamenii cred ca le este foame atunci cand le este sete.

2. Nu sari peste mesele principale si incearca sa nu fi distrasa in timpul lor

Atunci cand mananci aloca-ti timp doar pentru tine. In cele 10 -15 minute, incearca sa nu te deranjeze nimic. Indiferent daca vorbim de telefon, tableta sau TV, ar fi bine sa le ignori. Petrece timp impreuna cu tine si cu ce mananci.

3. Bucura-te de aerul curat atunci cand poti

Aerul proaspat este foarte important pentru sanatatea noastra. Chiar daca te bucuri de el la job, in cele 10 minute din pauza de pranz corpul tau se va simti revigorat si mult mai energic.

4. Mananca legumele

Legumele au cele mai putine calorii dintre toate alimentele. Incearca sa mananci zilnic minim 3 fructe si 3 legume diferite, pentru a te bucura atat de gustul proaspat cat si de energia pe care ti-o ofera.

5. Odihneste-te suficient

Somnul este cel mai bun prieten al nostru, iar recomandat este sa ne bucuram de minimum 7 ore si jumatate de somn pe timpul noptii. Un somn odihnitor nu numai ca te va ajuta sa fii pregatita pentru o noua zi, dar te va ajuta si sa iei cele mai bune decizii.

6. Aminteste-ti de lucrurile pentru care esti recunoscator

Chiar daca nu esti adepta meditatiei, acorda-ti cateva ore pe zi, si gandeste-te la lucrurile pentru care esti recunoscatoare. Spre exemplu, dimineata, inainte de a te da jos din pat, gandeste-te la trei lucruri de care multumita. Acest truc te va face sa te simti mult mai impacata cu tine!

7. Rasfata-te cu ciocolata neagra

Daca esti o impatimita a dulciurilor, ar trebui sa incerci ciocolata neagra. Unul din marile ei avantaje este continutul mic de zahar, si pe langa acesta, este si o sursa inepuizabila de energie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img