vineri, 26 aprilie, 2024

7 semne care indica o neregula in organism

Distribuie:

Publicat:

Este important sa iti cunosti bine corpul pentru a recunoaste semnele care ar putea indica prezenta unei nereguli. 

Sanatatea fizica si psihica asigura o calitate buna a vietii. Fie ca iti este teama sa mergi la medic sau pur si simplu nu ai grija de tine, este posibil sa ignori anumite semne care indica o neregula in organism.

Cand te hotarasti sa te prezinti la un consult, poate fi prea tarziu. Problema poate deveni greu sau chiar imposibil de tratat, iar consecintele pot fi ireversibile.

Natura este inteleapta. Corpul tau te avertizeaza atunci cand exista o neregula. Intr-un fel sau altul, organismul iti transmite ca o parte a sa nu functioneaza asa cum ar trebui.

Desigur, nu trebuie sa devii obsedat de starea ta de sanatate sau ipohondru. Insa este bine sa cunosti acele simptome si semne care indica o neregula in organism, pentru a putea lua masuri in timp util.

Semne care indica o neregula in organism

1. Schimbari in greutatea corporala
In general, oamenii tin dieta sau fac exercitii fizice pentru a da jos kilogramele in plus sau a-si mentine greutatea actuala. Insa daca nu faci nimic in acest sens, dar slabesti sau te ingrasi in ritm rapid, corpul tau iti trimite un semnal de avertizare.

Daca ai slabit foarte mult si nu stii de ce, este posibil sa existe o problema in organism. De exemplu, poate fi vorba de un dezechilibru hormonal. Este important sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

2. Schimbari care tin de urinare
Intrucat elimini toxinele prin urina, orice schimbare care tine de urinare poate oferi numeroase indicii despre ce se petrece in organismul tau. Daca se modifica mirosul sau culoarea urinei, mergi la medic.

In caz ca nu stiai, urina trebuie sa aiba o culoare galbuie si un miros moderat ca intensitate. In plus, cand urinezi, nu ar trebui sa ai usturimi. Este important sa bei apa suficienta si, daca problema persista, sa te prezinti la un consult.

Majoritatea problemelor renale pot fi prevenite prin mici schimbari in alimentatie si stil de viata. Insa daca nu le acorzi suficienta atentie, problemele minore se pot transforma in afectiuni severe.

3. Schimbari la nivelul scaunului
Desi nu este un subiect prea placut, trebuie sa monitorizezi culoarea si textura scaunului, precum si frecventa defecarii.

Schimbarile de la nivelul tranzitului intestinal si al scaunului sunt semne care indica o neregula in organism.Sanatatea intestinelor este vitala, asa ca nu trebuie sa ignori semnalele de avertizare. Este in joc bunastarea intregului organism.

4. Schimbari la nivelul aspectului fizic
Unele schimbari fizice pot fi trecute cu vederea foarte usor, fiind considerate doar chestiuni de ordin estetic. Cu toate acestea, nu uita ca pielea protejeaza interiorul organismului, asadar aceasta poate oferi indicii cu privire la starea organelor interne.

Daca observi orice schimbare la nivelul pielii (uscaciune, pete, roseata, eruptii, iritatii, alergii, eczeme, etc.), afla care este cauza.

Monitorizeaza aspectul unghiilor, al parului si al buzelor. Orice neregula poate indica un nivel prea scazut sau prea ridicat al anumitor nutrienti, vitamine si minerale. Totodata, schimbarile din aceste zone ale corpului pot semnala un dezechilibru hormonal.

5. Disconfort general
Durerile in corp, durerile de cap sau problemele digestive, precum diareea si greata nejustificate sunt semne care indica o neregula in organism. Mergi la medic cat mai curand.

De exemplu, ameteala constanta si durerile de cap severe pot indica o problema neurologica.

6. Oboseala sau tulburari de somn
Daca ai o stare constanta de oboseala sau slabiciune sau probleme cu somnul care te fac sa te trezesti mai obosit decat erai la culcare, trebuie sa te prezinti la medic.

Multe persoane confunda probleme severe, cum ar fi depresia, oboseala cronica si anemia cu o simpla oboseala obisnuita.

7. Rani care nu se mai vindeca
Pielea are o abilitate extraordinara de autovindecare. Ranile sau taieturile ar trebui sa se vindece destul de rapid. Insa, daca acest proces dureaza mai mult decat ar trebui, este posibil sa existe o problema la nivelul sistemului imunitar, un cheag de sange sau alte dificultati in organism.

Cel mai important este sa iti cunosti bine corpul pentru a observa acele semne care indica o neregula. Este datoria ta sa recunosti si sa acorzi atentie acestor semnale de avertizare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img