marți, 19 martie, 2024

77 de tineri Exceptionali din Romania isi propun sa schimbe lumea.Vezi cati au fost din VASLUI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In luna februarie, proiectul Exceptionalii, organizat de Scoala de Valori, a adunat la Bucuresti 77 dintre adolescentii deosebiti ai Romaniei. Dupa 6 zile de ateliere de educatie nonformala, interactiune cu oameni-model si vizite la companii de top, liceeni isi iau angajamentul sa construiasca proiecte cu impact social in comunitatile din care fac parte.

Timp de 6 zile, tineri din mai multe orase din Romania au participat impreuna la activitati din sfera educatiei nonformale, menite sa ii ajute sa-si dezvolte abilitati de project management, leadership si comunicare cu scopul de a ii pregati pentru etapa in care acestia se intorc in comunitatile din care fac parte si implementeaza proiecte de impact pentru cei din generatia lor.

In perioada 7-9 februarie, denumita Tabara de Inovatie, adolescentii s-au cunoscut si au participat la workshop-uri precum: autocunoastere, setare de obiective, leadership, lucru in echipa, design si planificare de proiect. Timp de o zi, lucrand in echipe, elevii au conturat proiecte de impact, cu un plan clar de implementare.

In data de 10 februarie, Impact Hub Bucharest a gazduit Conferinta Exceptionalii, organizata sub conceptul de Biblioteca Vie. Adolescentii s-au antrenat in discutii despre viata si cariera cu 20 de oameni-model, personalitati din domeniile de care sunt pasionati: educatie, antreprenoriat, jurnalism si comunicare, arta, sport, tehnologie, implicare in comunitate. Intalnirile s-au finalizat cu perspective schimbate asupra a ceea ce inseamna o cariera de succces si o viata implinita, cu oportunitati de colaborare si cu asumare constienta a alegerilor de viata viitoare din partea liceenilor. Lista speakerilor care au inspirat exceptionalii se gaseste aici: www.scoaladevalori.ro/speakeri-exceptionali-2016.

In ziua de 11 februarie, liceenii au luat contact cu 14 companii si institutii de top din Bucuresti, interesate sa investeasca in tineri si educatie. Astfel, exceptionalii au aflat insight-uri despre diverse domenii, li s-a raspuns la curiozitati si au aflat care sunt elementele cheie care stau la baza succesului unor organizatii: www,scoaladevalori.ro/vizite-in-companii.

Pe 12 februarie, la RIN Grand Hotel Bucuresti, tinerilor li s-a facilitat interactiunea cu 3 dintre oamenii care au ales sa creada in cauza proiectului si au participat la curse de alergare, pentru a obtine finantare pentru Exceptionalii: Florin Simion, Gabriel Solomon si Anne Plesuvescu. “De ce ale(r)g sa sprijin initiativele din domeniul educatiei nonformale”, “Ce am invatat din aceasta experienta?” si “Ce inseamna performanta” sunt 3 dintre punctele care au stat la baza discutiilor.

Perioada petrecuta impreuna la Bucuresti s-a terminat, insa provocarile continua. Liceenii au plecat spre casele lor determinati sa construiasca impreuna, pana pe 25 aprilie, prin ore intense de voluntariat, programele concepute in cadrul Taberei de Inovatie, cu scopul de a aduce plus valoare si altor tineri din generatia lor. Acestia vor beneficia din partea Scolii de Valori de mentorat pe project management si resurse pentru livrarea atelierelor si finalizarea proiectului. Printre proiectele, exceptionalii isi propun sa faciliteze: accesul tinerilor la mediul corporatist prin programe de internship, dezvoltarea de abilitati personale si profesionale prin educatie nonformala, interactiunea generatiei lor cu oameni-model din diverse domenii de interes.

Din judetul Vaslui au participat 3 adolescenti, elevi ai urmatoarelor licee: Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Birlad si Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu”. Acestia, in colaborare cu alti tineri, vor dezvolta proiecte de educatie nonformala, dedicate celor din generatia lor.

Proiectul „Exceptionalii” este organizat de Scoala de Valori, sponsorizat de Kaufland, Transmaraton, Siemens, BCR, Connect Hub si sustinut de Autonom, Cola-Cola Hellenic Romania, Strauss, Impact Hub, City Grill si Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru a afla mai multe informatii despre proiectul Exceptionalii, vizitati pagina proiectului www.scoaladevalori.ro/exceptionalii-2016.
###
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img