sâmbătă, 20 aprilie, 2024

8 lucruri usoare pe care le poti face pentru o relaxare psihica

Distribuie:

Publicat:

Cu totii avem acele zile care se simt interminabile, fara sfarsit, de parca tot ce ar fi putut sa mearga prost deja a mers, acele zile care ne fac sa ne intrebam cum va fi posibil sa ne trezim maine, nevoiti sa o luam de la inceput. Desi nicio cantitate de masti de fata sau de bai cu spuma nu te poate consola atunci cand vine vorba de abordarea unor probleme reale, facand anumite lucruri te va ajuta sa te relaxezi, oferindu-ti un impuls de energie pentru a te repune din nou pe picioare! Indiferent de situatia ta, acestea sunt lucruri –atat mici, cat si mari- pe care le poti face pentru o relaxare psihica mult meritata!

1. Du-te la o plimbare sau la alergat afara! Aceasta este o optiune grea atunci cand vine vorba de -30 de grade afara, dar chiar si o plimbare rapida cu cainele tau in jurul blocului te poate revigora. Daca traiesti in apropierea unui parc sau a oricarui tip de spatiu deschis, plimbandu-te sau alergand afara iti va conferi un cu totul alt sentiment fata de alergatul pe banda la sala, intr-un spatiu inchis. Deci, mergi afara!

2. Clase de yoga! Fiind intr-o camera intunecata, neavand niciun fel de distractie (nu exista optiunea sa te opresti la jumatatea drumului si sa navighezi pe Instagram restul orei) face minuni pentru mintea ta. Permitandu-i mintii tale sa evadeze intr-un loc total lipsit de stres, iti va lasa un sentiment inimaginabil – e ca si cand ai apasa un buton de reincepere a mintii tale.

3. O noapte de SPA! Știm cu totii ca o masca de fata nu iti va rezolva problemele asa cum am fi sperat noi, dar asta nu inseamna ca nu ne va face sa ne simtim putin mai bine. Inchide-ti telefonul, umple-ti cada cu spuma, aprinde niste lumanari si da-i drumul la relaxare!

4. Bea o ceasca de ceai sau de cafea! Renunta la obiceiul de a-ti bea ceaiul/cafeaua pe graba dimineata cand te grabesti spre serviciu. Fa-ti ceaiul/cafeaua ta preferat/a si ofera-ti niste timp pentru a naviga pe Instagram/Facebook fara sa te simti vinovat!

5. Fixeaza-ti un timp pentru a lua o pauza atunci cand muncesti. Nicio fiinta umana de pe aceasta planeta nu este capabila sa lucreze 8 ore fara sa ia o pauza pentru a-si repune gandurile in ordine. Chiar daca lucrezi acasa sau intr-un birou, fixeaza-ti o ora pentru tine, o pauza zilnica.

6. Scrie intr-un jurnal! Alocand chiar si 5 minute pentru a-ti scrie din ganduri si idei – indiferent de acestea – inainte de culcare (in loc sa stai pe telefon) iti va oferi un sentiment de usurare si un somn mai adanc.

7. Permite-ti sa te distrezi! Daca esti dependent de munca si intampini dificultati atunci cand vine vorba de a-ti aloca timp pentru o pauza, atunci e timpul sa spui DA planurilor de a iesi in oras. Pune-ti deoparte un timp exclusiv pentru a te distra! Fie ca iesi la un suc cu prietenii sau ca mergi la o petrecere, fa-ti timp pentru a te putea deconecta total de locul de munca, astfel scapand de stres.

8. Citeste o carte interesanta! Fa din citit un obicei! Iti va permite sa evadezi din realitate pentru cateva momente si pentru cei ce lucrati toata ziua cu ochii in calculator, mai mult ca sigur va va relaxa! sursa: elle.ro
S.T.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img