vineri, 29 martie, 2024

8 motive pentru a consuma scrumbie mai des

Distribuie:

Publicat:

Gustul sau delicios, mai ales atunci cand este preparata la gratar, dar mai ales beneficiile pentru sanatate fac din scrumbie un aliment ideal pentru intreaga familie. Este indicata atat copiilor, pentru ca este o sursa de fosfor si potasiu, dar si batranilor, pentru ca previne atacurile de cord. Iata cateva motive pentru a consuma mai des scrumbie:

1. Previne infarctul
Unii specialisti sustin ca acest peste, consumat regulat, este mult mai eficient in prevenirea recidivei infarctuluim decat un tratament medicamentos, informeaza iloveindia.com.

2. Subtiaza sangele favorizand circulatia
Pentru continutul sau caloric si de minerale, se recomanda si in dieta diabeticilor pentru ca subtiaza sangele, favorizand circulatia.

3. O sursa excelenta de acizi grasi Omega 3
100 de grame de scrumbie contin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3000 de mg de acizi omega 3 si 250 de mg de acizi omega 6, esentiali pentru sanatatea inimii.

4. Previne cancerul
Scrumbia mai contine vitaminele A, C, D, E, K, dar si B6 si B12. Este bogata in magneziu si seleniu, cu importante beneficii in tratarea anumitor tipuri de cancer chiar. Pe langa acestea, aduce si un aport de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc si sodiu necesare unui organism sanatos.

5. Regleaza hormonii
Studiile specialistilor americani au aratat ca o dieta cu scrumbie regleaza nivelul hormonal si favorizeaza elasticitatea capilarelor.

6. Reduce colesterolul si tensiunea
Prin continutul de vitamina K, elimina riscul formarii cheagurilor de sange, a depozitelor de colesterol si scade tensiunea arteriala.

7. Intareste imunitatea
Pentru un organism slabit, scrumbia imbunatateste sistemul imunitar si regleaza metabolismul.

8. Imbunatateste memoria
Consumata cu regularitate, te scapa de migrenele suparatoare si imbunatateste memoria si activitatea cerebrala.

Cum alegi si pastrezi scrumbia
Alegerea, prepararea si depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru pastrarea functiilor nutritive. Astfel, alege numai pestele proaspat, care are carnea intinsa, umeda si depoziteaza-l la congelator numai in servetele de hartie si nu de plastic.

Se consuma dupa ce l-ai lasat 24 de ore la frigider sa se dezghete, abia dupa aceea il poti gati pentru a fi sigur ca si-a pastrat intreg continutul de vitamine, minerale si calorii.

Pentru ca acest tip de peste poate contine si mercur, gravidele, dar si proaspetele si viitoarele mamici vor evita timp de cateva luni sa il consume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img