joi, 28 martie, 2024

8 teste medicale pe care orice femeie ar trebui le faca

Distribuie:

Publicat:

De cate ori te-ai dus la medic, iar problema pe care o aveai era intr-o faza avansata, fie ca vorbim si despre o banala raceala? Probabil ca de multe ori ai facut asta si ai regretat.

Trebuie sa iei in considerare faptul ca orice femeie, trece la un moment dat in viata prin mai multe transformari, iar unele dintre ele pot avea un mare impact asupra sanatatii ei. Din acest motiv, este important sa iti dai seama ca trebuie sa te preocupi in mod constant de sanatatea ta si sa mergi la medic de indata ce observi anumite schimbari si nu te simti bine.

Orice problema minora pe care o intampini poate ascunde anumite afectiuni mult mai grave. Exista o serie de teste uzuale pe care oricare dintre noi trebuie sa si le faca si sa fie constient de ele. Din pacate, ne confruntam tot mai des cu prejudecata conform careia mergi la doctor doar daca esti bolnav. Mergi la doctor pentru ca vrei sa ai grija de tine, de sanatatea ta si sa previi eventualele complicatii. Trebuie sa faci o prioritate din monitorizarea sanatatii. Iata care sunt testele pe care orice femeie trebuie sa si le faca:

1. Teste impotriva bolilor cu transmitere sexuala. De cele mai multe ori, aceste teste nu fac parte dintr-un control de rutina atunci cand mergi la ginecolog, astfel ca ar trebui ca atunci cand mergi la medic sa ceri si un astfel de test, pentru a te asigura ca nu ai nicio alta afectiune. Chiar daca ai un partener sexual permanent sau nu, conteaza sa iti faci aceste teste si sa nu ignori orice semn pe care il ai. Bolile cu transmitere sexuala pot fi cauzate de virusuri, bacterii, insa este important sa descoperi care este natura lor. Iar in cazul in care nu ai simptome sau dureri, asta nu inseamna ca nu te poti confrunta cu asta.

2. Teste la san. Nu conteaza varsta si nici istoricul familial pentru a face o teste la san. Ele se pot face la orice varsta si ar trebui sa le faci destul de des. Cancerul la san este una dintre bolile care nu se transmite genetic, cazurile de tipul acesta fiind destul de putine. Poti face si anumite teste predictive, dar si autoexaminarea. Desi cazurile sunt mai frecvente la femei, cele in randul barbatilor sunt destul de rare. Ecografia mamara poate fi facuta de toate femeile sub varsta de 40 de ani, iar mamografiile de catre femeile cu varsta de peste 40 de ani.

3. Verifica-ti in mod constant pielea. Pe langa noile tratamente pe care le incerci si cele pe care le faci in mod constant impotriva acneii sau a imperfectiunilor, ar trebui sa te preocupi si sanatatea pielii tale in profunzime. Cancerul de piele poate fi asociat de cele mai multe ori cu prezenta mai multor alunite, insa semnele pot fi si altele. Printre cauzele cancerului de piele se numara expunerea la razele ultraviolete, arsurile solare si folosirea solarului.

4. Controlul la stomatolog. Vizitele de la stomatolog sunt vazute de destul de multa lume drept unele incomode, insa este recomandat sa te prezinti la stomatolog macar o data pe an, desi e de preferat sa mergi o data la sase luni. Daca ai probleme cu cariile, in mod cert trebuie sa te prezinti mai des. Nu uita de faptul ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, iar problemele dentare pot fi rezolvate la timp daca stii cum sa le gestionezi.

5. Ai grija de sanatatea unghiilor tale. Nu spunem acum ca ar trebui sa iti faci unghiile cu oja in fiecare zi, ci doar sa ai grija de sanatatea lor si aspectul lor. In acelasi timp, este si mai important sa fii atenta daca ai anumite pete albe sau galbene pe suprafata unghiilor. Poti folosi diferite uleiuri pentru unghii, precum uleiul de ricin sau vitamina E daca ai unghiile subtiri si se exfoliaza rapid. Iar prin sanatatea unghiilor ne referim si la cuticule, care de cele mai multe ori sunt ignorate.

6. Teste de vedere. Dupa varsta de 40 de ani, riscul de a avea anumite afectiuni asociate ochiilor este cu mult mai mare. Tehnologia la care suntem supusi in fiecare zi nu ne face bine, mai ales ca suntem obisnuiti sa folosim telefoanele zi de zi si avem si obiceiul destul de nepotrivit de a ne culca uitandu-te pe telefon si verificand retelele de socializare. Medicul oftalmolog iti va spune ce anume ar trebui sa faci si care sunt obiceiurile pe care ar trebui sa le eviti.

7. Fa-ti analize cardiologice. Suntem in fiecare zi supusi stresului, iar astfel sanatatea, implicit tensiunea noastra are de suferit. Ceea ce ar trebui sa faci este sa iti verifici in mod constant tensiunea si sa nu ai diferente de tensiune extrem de mari. Probleme la inima posi avea si in tinerete, nu doar dupa o anumita varsta, iar astfel ar trebui sa acorzi o mare atentie. Electrocardiograma, cunoscuta si sub numele de EKG sua ECG, este un test care monitorizeaza activitatea inimii si il poate ajuta pe medic sa stie care sunt afectiunile cu care te confrunti. 

8. Verifica-ti pleoapele. Pleopele sunt destul de des ignorate de catre femei, iar motivul ar fi ca afectiunile care pot afecta acea zona sunt destul de mici. Astfel ca ar trebui sa te obisnuiesti sa folosesti in fiecare zi, atat dimineata, cat si seara o crema special formulata pentru zona ochilor. Insa ar trebui sa fii atenta la ingredientele si formula cremei deoarece unele ingrediente pot reactiona negativ cu pielea ta, asa ca incearca sa o gasesti pe cea care ti se potriveste. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img