vineri, 26 aprilie, 2024

9 motive care te vor convinge sa renunti la acest tip de slapi

Distribuie:

Publicat:

Nu cred ca exista cineva care nu are sau nu a purtat vreodata slapi cu bareta intre degete. Daca faci parte din categoria celor care cred ca acesti slapi sunt potriviti si pentru plimbarile in parc, iata cateva motive care te vor face sa-i pastrezi doar pentru plaja, bazin si spa.

1. Favorizeaza raspandirea infectiilor

Aceasta incaltaminte poate fi un loc perfect de raspandire a virusurilor, infectiilor fungice si a bacteriilor. Una dintre bacteriile cele mai periculoase si usor de contactat in oras este Staphylococcus.

2. Inca mai multe basici

Basicile pot aparea de la orice incaltaminte, insa slapii ti le asigura permanent, mai ales daca sunt din plastic.

3. Deformeaza degetele

Intrucat slapii cu bareta intre degete se tin nu prea bine, ei provoaca o tensiune suplimentara in picior. Daca o sa-i porti regulat, slapii iti pot genera deformarea prin care un deget va intra in altul. Iar la corectare te va putea ajuta doar interventia chirurgicala.

4.  Arcul piciorului nu are sustinere

Chiar daca pare o incaltaminte comoda, slapii respectivi nu aigura fixarea necesara a talpii. Cu ei risti de fiecare data sa-ti luxezi piciorul.

5. Pot fi cauza bursitei

Slapii pot provoca bursita – o inflamatie a bursei, o mucoasa care captuseste si lubrifiaza zona in care elementele articulare – os, tendon, ligament sau muschi au miscare de frecare. Aceasta poate fi cauzata de suprasolicitarea si presiunea permanenta in partea din fata a piciorului.

6. Iti inrautatesc pozitia corpului

Nu este un secret ca incaltamintea pe talpa ne influenteaza pozitia corpului si a mersului. Iar slapii cu atat mai mult.

7. Te fac sa fii neindamanatic

In slapi e imposibil sa pasesti normal, de aceea risti sa fii calcat peste degete in multime. E un lucru extrem de neplacut!

8. Te transformi intr-o broasca

Studiul realizat la Autuburn University a demostrat ca oamenii care sunt incaltati in slapi, fac mai putini pasi decat cei in adidasi. In rezultat, tempoul mersului scade.

9. Iti provoaca dureri in calcaie

Slapii maresc presiunea in calcaie, intrucat in timpul mersului greutatea corpului se lasa in spate. Astfel, aceasta incaltaminte favorizeaza aparitia crapaturilor si a durerilor in calcaie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img