vineri, 19 aprilie, 2024

9 retete de bauturi energizante care te vor ajuta sa-ti finalizezi sarcinile fara dificultati. Afle cum poti fii dinamic toata ziua

Distribuie:

Publicat:

Sunt multe feluri in care iti poti redobandi energia pe parcursul zilei. Bauturile pline de chimicale si cafeina iti vor da un impuls pe moment, epuizand glandele suprarenale si provocand probleme grave de sanatate pe termen lung. In loc sa consumi
 

Sunt multe feluri in care iti poti redobandi energia pe parcursul zilei. Bauturile pline de chimicale si cafeina iti vor da un impuls pe moment, epuizand glandele suprarenale si provocand probleme grave de sanatate pe termen lung. In loc sa consumi un Red Bull sau o Coca-Cola, mai bine ofera corpului tau un impuls de energie cu o bautura naturala care te hraneste in acelasi timp. Iti va incarca bateriile in mod natural si nu te va epuiza pe termen lung!

1. Ceai verde
Matcha este un ceai verde ale carui frunze contin L-Teanina si o cantitate mica de cofeina (mult mai putina decat cafeaua obisnuita!), ambele avand efecte stimulante.
Revigoreaza metabolismul treptat fara sa provoace caderi de energie!

Combina 1 cana de apa, 1 lingurita de miere si 2 lingurite de pudra de matcha. Amesteca si savureaza rece sau fierbinte.

2. Smoothie Coco-Hidro
Apa de cocos si bananele contin cantitati mari de potasiu care regleaza si mentin sanatatea celulelor si productia acestora de energie in mod natural.

Amesteca ½ cana apa de cocos, ½ cana lapte de cocos, ½ banana coapta si ½ portocala.

3. Suc proaspat de fructe de padure
Fructele de padure sunt bogate in fibre care contribuie la eliberarea lenta a energiei din zaharurile lor naturale. Sucul de lime potenteaza gustul acrisor si proprietatile stimulante ale fructelor.

Amesteca 1 cana de apa, 1 cana de fructe de padure si sucul de la 1 lime.

4. Ceai verde cu seminte de chia si gheata
Ceaiul verde este un energizant moderat, in timp ce chia este bogata in proteine si acizi omega-3 sanatosi furnizand energie pe termen lung. Mierea da gust si energie.

Amesteca 1 cana de ceai verde, 1 lingura de seminte de chia si 1 lingurita de miere.

5. Bautura calda condimentata
Daca vrei sa bei ceva cald si energizant, dar fara cafeina, atunci incearca urmatoarea reteta cu condimente! Condimentele calmante si antiinflamatorii te si hranesc in acelasi timp.

Incalzeste 2 cani de apa. Adauga cam 2 cm de ghimbir proaspat, dat prin razatoare, ¼ lingurita turmeric, 1 ½ lingurita miere si ¼ lingurita cardamom macinat. Savureaza in cana ta favorita, cu 1-2 feliute de lamaie!

6. Energizant verde
Legumele verzi sunt bogate in clorofila, care oxigeneaza sangele. Sangele oxigenat mareste nivelul de energie si acuitatea mintii!

Pune in storcator 2 castraveti mici, 1 tulpina de telina, ¼ cana de frunze de kale, ¼ cana de spanac, 1 lingura de patrunjel, 1 lingurita pudra verde (de iarba de grau etc) si sucul proaspat de la ½ de lamaie. Serveste cu gheata maruntita.

7. Bautura proteica hranitoare
Un pahar din aceasta bautura la inceputul zilei iti va da energie pentru toata dimineata! Combinatia de proteine, grasimi sanatoase si zaharuri cu eliberare lenta ofera energie, in timp ce verdeturile constituie o sursa bogata de clorofila, necesara oxigenarii celulelor.

Combina ½ de banana, 1 lingura de unt de migdale, 1 lingura de pudra proteica vegana, ½  cana kale taiata, ¼ cana iaurt de cocos, ½ lingura seminte de in, ½ lingura seminte de canepa si ¾ cana lapte de cocos sau alta nuca.

8. Bautura de sfecla
Sfecla este bogata in nitrati care contribuie la reducerea cantitatii de oxigen necesara vaselor de sange si muschilor pentru a functiona. Nitratii sunt convertiti in oxid nitric in corp in timp ce contribuie la reducerea presiunii sanguine prin largirea vaselor de sange, permitand unui flux de oxigen mai mare. Combinatia energiei din sfecla, aciditatii din lamaie si mar este suficienta pentru a te revigora dupa pranz!

Pune in storcator 1 sfecla mica, 1 mar, 1 lamaie, 2 tulpini de telina si 1 mana de spanac. Serveste cu gheata.

9. Super Shot
Aceasta doza astringenta de energie cu siguranta te va trezi! Este si o bautura puternic detoxifianta, curata ficatul, rinichii si intestinele. Pregateste-te sa zbarnai!

Combina 1 l de suc de merisoare, 1 lingura de otet din cidru de mere si sucul de la o jumatate de lamaie. Daca gustul e prea intens, adauga si 1 litru de apa.

Stimuleaza abilitatea naturala a corpului de a-si mentine energia pe parcursul intregii zile cu aceste bauturi delicioase si bucura-te de senzatia de prospetime intreaga zi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img