vineri, 29 martie, 2024

9 semne care iti pot dovedi ca esti mai inteligent decat crezi

Distribuie:

Publicat:

Exista unele convingeri comune despre oamenii inteligenti: sunt foarte comozi si nu au o memorie perfecta. Cu toate acestea, cercetarile arata ca un IQ ridicat este deseori asociat cu obiceiuri si particularitati destul de neasteptate.

1.Esti predispus sa fii lenes.

Un experiment a aratat ca persoanele cu un IQ ridicat sunt susceptibile de a fi ingropate in gandire si de a fi mai putin active, in timp ce persoanele obisnuite sunt plictisite mai des si incearca sa-si umple programul.

2. Uiti de lucruri mici.

O amintire perfecta a fost intotdeauna un semn de inteligenta, dar cele mai recente cercetari arata ca de fapt este uitareac da dovada de inteligenta, acesta indecand intr-adevar un nivel ridicat de intelect. Creierul nostru uita marunturi din doua motive: in primul rand, ajuta la adaptarea la noile conditii si, in al doilea rand, eliminarea lucrurilor mici sumarizeaza informatiile si prezinta imaginea completa. Nu va suparati cand ati uitat din nou ceva neimportant: poate ca creierul dvs. a facut spatiu pentru idei noi.

3. Ocazional injuri.

Se pare ca vorbele obscene din discursul dvs. nu indica in mod necesar inteligenta scazuta. Din ce in ce mai multe studii demonstreaza ca persoanele care ijura adesea au un vocabular mult mai larg, ceea ce reprezinta un semn al unui IQ ridicat. Dar, desigur, fiti atenti la discursul dvs.: este indoielnic ca utilizarea excesiva a obscenitatilor va face o impresie buna.

4. Ai incredere in oameni.

Se crede ca oamenii inteligenti nu au incredere in nimeni. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au demonstrat ca indivizii inteligenti ofera de fapt, mai multa incredere. Probabil din cauza faptului ca ei vad viata mai bine. Cercetatorii spun, de asemenea, ca cei care au incredere in altii au nervi solizi si mult mai putine probleme de sanatate. Deci increderea nu este doar placuta, ci si buna pentru sanatatea ta.

5. Ai o pisica.

Unele studii arata ca persoanele care prefera pisicile sunt mai calme, mai sensibile si au un IQ mai inalt, in timp ce iubitorii de caini sunt mai activi, mai deschisi altora si sunt obisnuiti sa respecte regulile. Fiecare alegere are avantajele sale, dar un lucru ramane neschimbat: un amic cu blana aduce o multime de dragoste in casa ta, si asta e mult mai important decat orice test.

6. Nu iti place carnea rosie.

Sondajele recente au aratat un fapt curios: persoanele cu un IQ ridicat prefera carnea de pasare, pestele si legumele peste carnea rosie. Dar nu va grabiti sa va aruncati friptura: preferintele alimentare sunt modelate de diverse conditii, cum ar fi familia, sanatatea, credinta si chiar locul de trai.

7. Esti bun la a da idei.

Se pare evident ca oamenii inteligenti adesea inventeaza lucruri noi. Dar nu este exact asa. De cele mai multe ori, persoanele cu un nivel ridicat de inteligenta sunt capabile sa gandeasca solutii neconventionale, dar sa nu le foloseasca in viata – nu in ultimul rand pentru ca, atunci cand incearca sa aduca ideea la viata, inca se afla in capul lor. Apropo, dovedeste punctul 1.

8. Dormi putin.

Ei bine, nu prea putin: oamenii inteligenti au tendinta sa ramana pana tarziu, ceea ce rezulta, adesea, de faptul ca ei dorm putin din cauza faptului ca trebuiau sa se trezeasca devreme dimineata pentru a merge la serviciu sau la scoala. Deci, daca stiti ca sunteti o bufnita de noapte si nu puteti schimba nimic, relaxati-va, probabil ca sunteti doar inteligenti.

9. Iti rozi unghiile.

Rosul unghiilor a fost in mare masura considerat doar un obicei nervos, dar studii recente arata ca poate fi un indiciu al perfectionismului. Potrivit psihologilor, astfel de obiceiuri concentrate asupra corpului, cum ar fi rosul unghiilor, ajuta la combaterea plictiselii si la calma nemultumirea. Iar lupta pentru perfectiune in sine este un semn al inteligentei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img