joi, 18 aprilie, 2024

A aparut primul numar al Revistei Horeb, editata de Episcopia Husilor

Distribuie:

Publicat:

La Editura Horeb a aparut primul numar al Revistei cu acelasi nume, publicatie anuala de spiritualitate si actualitate editata de Episcopia Husilor, scrie basilica.ro

Numele noii edituri si reviste nu a fost ales in mod intamplator de Episcopul Ignatie al Husilor.

„Pe muntele Horeb, Moise a primit chemarea de a fi cel care scoate din robia egipteana pe poporul ales. Aceasta chemare a primit-o cand Domnul i-a vorbit dintr-un rug care ardea, dar nu se mistuia”.

„Asa as vrea sa fie si Episcopia noastra: un rug care arde de credinta, de cultura, si care nu se mistuie niciodata”, a spus ierarhul la lansarea primului volum care a vazut lumina tiparului la editura mentionata.

Cititorul are posibilitatea de a descoperi in paginile Revistei Horeb articole pe tematica Urbanitatea si ruralitatea credintei. Continuitate si ruptura, dar nu numai.

Lucrarea este structurata in mai multe sectiuni, dintre care primele doua, THEMATICA si VARIA, cuprind fiecare cate 5-6 analize.

La reusita acestui demers editorial, au contribuit urmatorii autori: Episcopul Ignatie, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Mirel Banica, Jan-Nicolae, Paul Siladi, George Remete, Radu Preda, Petre Guran, Mihail Neamtu, Theodor Codreanu, Arhim. Melchisedec Ungureanu, Iosif Camara, Costin Clit, Radu Garbacea si Maxim Morariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img