vineri, 19 aprilie, 2024

A auzit de acest truc de la un cultivator si a agatat si ea niste pungi cu sapun prin gradina. Nimeni nu a inteles initial ce vrea sa faca! Rezultatul a fost foarte imbucurator!

Distribuie:

Publicat:

Produsele pentru gradina disponibile astazi pe piata nu sunt intotdeauna inofensive. In plus de multe ori nu ai la indemana produsul necesar in momentul in care ai nevoie de el. Iar prelucrarea cu chimicale a unor plante tinere nu poate sa nu te ingrijoreze…
In acest conditii puteti apela la niste solutii de casa, care sunt sigure, inofensive, naturale si foarte eficiente. In acest fel puteti folosi chiar sapunul de rufe sau sapunul cosmetic. Aceste produse sunt foarte usor de gasit si au si un pret extrem de redus.

Sapunul in gradina

Pentru a proteja gradina de daunatorii mici si mari, veti avea nevoie de cateva lucruri simple care se gasesc in orice gospodarie.
 Veti avea nevoie de:
– cateva bucati de sapun
– bucati sau pungi din stofa
– cutit
– capsator
– niste crengute de lemn.
 
Instructiuni:
1. Taiati sapunul in bucati destul de mari si puneti-le in pungile din stofa.
2. Aplicati cateva capse astfel incat sapunul sa nu cada din pungi. Dar nu inchideti complet circulatia aerului in punga – mirosul de sapun trebuie sa circule liber.
3. Bateti in sol, pe perimetrul gradinii, crengi din lemn care vor servi ca suport pentru pungile cu sapun.
4. De asemenea puteti marunti sapunul ramas, presarandu-l pe sol in jurul plantelor pentru a le proteja suplimentar de daunatori.
Mirosul raspandit de sapun este iritant pentru daunatori, fapt ce previne aparitia lor in gradina dvs. Pe timp de ploaie este si mai bine, caci mirosul devine mai intens!
 
Retineti ca sapunul trebuie schimbat periodic pentru a mentine efectul la nivelul dorit. Sapunurile aromate tari sunt cea mai buna alegere in astfel de cazuri!
Marele avantaj al acestei metode este ca se folosesc doar produse naturale. Sapunul nu lasa substante nocive in sol sau pe fructe si legume. El este absolut inofensiv pentru sanatatea animalelor si pentru mediul inconjurator.
Aceasta metoda simpla si eficienta a devenit din nou foarte populara atunci cand agricultura organica a devenit un trend. Folositi aceasta metoda si veti observa cat de frumoasa si roditoare este gradina dvs.!

preluat de pe magazinuldecase

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img