joi, 28 martie, 2024

A cumparat cu 13 $ un inel cu diamant. Dupa 30 de ani i-a descoperit adevarata valoare

Distribuie:

Publicat:

Unii isi incearca norocul la loterie sau joaca la cazino, pentru a se imbogati. Altii pur si simplu asteapta sa cada norocul din cer. Dar o femeie din Marea Britanie a purtat o avere pe deget timp de 30 de ani si habar nu avea.

Era la cumparaturi in Londra, in anul 1980, cand a dat peste un inel cu diamant care i-a atras atentia. L-a cumparat cu doar 13 b, echivalentul a aproximativ 50 de lei.

Povestea ei devine si mai interesanta dupa 30 de ani, cand a dus inelul la un magazin local pentru a-l evalua. Bijutierul i-a schimbat viata femeii. Bijuteria de pe degetul ei valora circa 450.000 de dolari. Diamantul alb de 26 de carate  era fixat intr-o montura de secolul al XIX-lea, asa ca pe langa ca era foarte vechi, argintul incepuse sa se innegreasca, ceea ce ii dadea aerul de fals. Pentru a i se confirma valoarea, inelul a fost testat la un institut din America.

Proprietarea „falsului” a fost cu atat mai surprinsa cu cat nu a luat in considerare unicitatea inelului pe care-l achizitionase cu un pret de nimic. Diamantul a fost scos la licitatie si a fost vandut in cele din urma in iunie 2017 pentru uimitoarea suma de 850.000 de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img