marți, 19 martie, 2024

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor

Distribuie:

Publicat:

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. Cercetatorii din cadrul centrului Weill Cornell Medicine au descoperit o nanoparticula care ar putea dezvalui modul prin care celulele canceroase ajung sa se imprastie si in alte organe ale corpului.

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. Cu ajutorul tehnicii " asymmetric flow field-flow fractionation" (AF4) , specialistii au putut detectat nanoparticulele exosome care sunt secretate de celulele canceroase si contin ADN, ARN, grasimi si proteine. Phys noteaza ca, prin intermediul tehnicii, specialistii au putut separa doi exosomi pentru a descoperi o noua nanoparticula care au denumit-o exomer. 

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. "Am descoperit ca exomerii sunt cele mai predominante particule secretate de celulele canceroase," a afirmat autorul dr. David Lyden din cadrul Sandra and Edward Meyer Cancer Center.

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. "Sunt mai mici si sunt structural si functional diferiti fata de exosomeri. Exomerii pot fuziona cu celulele din maduva osoasa sau ficat, unde pot altera functiile imune si metabolizarea medicamentelor. Descoperirea ar putea explica de ce multi pacienti afectati de cancer nu pot tolera si cele mai mici doze de chimioterapie din cauza toxicitatii," a adaugat el. 

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. Exosomerii si exomerii difera si prin modul in care influenteaza cancerul. Exomerii transporta enzime metabolice catre ficat, organ ce are ca scop transformarea medicamentelor in forme care nu sunt toxice.

A fost descoperita nanoparticula ce favorizeaza dezvoltarea metastazelor. Descoperirea sugereaza ca exomerii "reprogrameaza" functiile  metabolice ale ficatului pentru a favoriza progresia tumorilor. 

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img