joi, 25 aprilie, 2024

A fost respinsa cererea de reexaminare in cazul legii privind eliminarea celor 102 taxe

Distribuie:

Publicat:

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, raport de respingere in cazul reexaminarii solicitate de presedintele Klaus Iohannis la legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale. crie agerpres.ro

 Decizia a fost luata cu 13 voturi in favoarea respingerii cererii de reexaminare, noua impotriva si o abtinere.

Comisia a adoptat raportul de respingere a cererii de reexaminare cu amendamentul intrarii in vigoare a legii la data de 1 a primei luni de la publicarea in Monitorul Oficial. Acest amendament a fost formulat de presedintele Comisiei, social-democratul Viorel Stefan.

In cadrul dezbaterilor, deputatul USR Cosette Chichirau a cerut lamuriri cu privire la urgenta convocarii Comisiei de buget.

“Dupa cutremurul de azi-noapte a cazut sistemul informatic si noi comunicam prin metode conventionale. (…) Legea ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie. Sunt 102 taxe. Eliminarea taxei radio-tv trebuie sa se reflecte in bugetarea acestor doua servicii publice”, a afirmat Viorel Stefan.

El a adaugat ca Biroul permanent a sesizat in regim de urgenta comisia cu acest proiect.

“Noi nu avem decat sa dam curs acestei cereri”, a explicat social-democratul.

In schimb, Cosette Chichirau a invocat incalcarea regulamentului.

Viorel Stefan a amintit ca, in cazul acestei legi, CCR s-a pronuntat, stabilind ca legea nu contine nimic neconstitutional.

“Cererea presedintelui tine de oportunitate, nu de constitutionalitate”, a declarat el.

Deputatul UDMR Erdei Istvan a cerut scoaterea articolului privind eliminarea taxei radio-tv. Propunerea acestuia a fost respinsa cu 10 voturi favorabile si 13 impotriva.

Raportul comisiei urmeaza sa intre in plenul Camerei Deputatilor de miercuri.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img