marți, 19 martie, 2024

A inceput! Oamenii lui Soros trec la amenintari

Distribuie:

Publicat:

Guvernul lui Viktor Orban le-a declarat razboi organizatiilor neguvernamentale finantate de George Soros, acuzandu-le ca vor sa influenteze scena politica.

Cum Soros a fost declarat persoana non-grata in Ungaria si idealurile sale pentru o „societate deschisa” trebuie sa dispara. Potrivt dw.com,  la jumatatea lui ianuarie, partidul lui Orban, Fidesz, a cerut eliminarea a trei ONG-uri sponsorizate de Soros. Subiectul a fost inclus pe agenda legislativa din primavara.

Guvernul lui Viktor Orban cere transparenta totala din partea organizatiilor finantate de Soros.

n aceasta saptamana, reporterii Deutsche Welle s-a intalnit cu un reprezentant al Fundatiei pentru o Societate Deschisa (Open Society Foundations – OSF), care finanteaza peste 60 de ONG-uri in Ungaria. Respectiva persoana a dezvaluit ca OSF ia in calcul mutarea sediilor unor organizatii in tari mai putin ostile.

Totusi, in scurt timp, au aparut declaratiile lui Soros care a afirmat ca incercarea Guvernului Orban de a intimida societatea civila este inacceptabila, potrivit Bloomberg. In plus, redactorul-sef al publicatiei de investigatii Atlatszo (n.r. – un alt ONG finantat de Soros), Tamas Bodoky, a amenintat politicienii.

„Ne vom vom apara de atacul adversarului. Daca vor transparenta, le vom da asta, dar vom incepe cu ei”, a spus Bodoky, conform dw.com.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img