sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A inceput votul la Congresul PSD: “Daca ar fi dorit sa-si retraga candidatura, ar fi trebuit sa o faca”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei de numarare a voturilor la Congresul PSD, Claudiu Manda, a anuntat ca se pot tine discursuri de catre candidati, desi a inceput votarea si ca, daca se retrage vreun candidat, nu se pot retipari buletinele.

”Programul Congresului a fost discutat in CExN, si asa a fost stabilit – dupa discursuri a fost pauza, iar acuma va fi si procesul de votare si bineinteles vorbitorii care doresc sa vorbeasca. A fost stabilit in CEX cine doreste sa ia cuvantul ca sa poata sa fie o lista a vorbitorilor, nu sunt in partea care pregateste congresul… Au fost solicitate de la nivelul fiecarei organizatii persoane care doresc sa ia cuvantul la congres pentru a se putea inscrie pe lista vorbitorilor. A fost un termen in care si-au depus candidatura. In mod normal, daca ar fi dorit sa-si retraga candidatura, ar fi trebuit sa o faca. Noi sa retiparim in acest moment buletine nu avem cum, mai ales ca sunt securizate cu un timbru sec. Daca se vor retrage, probabil ca toti delegatii vor tine cont de acest lucru prin vot si noi nu vom numara voturile pe care poate le-ar putea obtine cineva", a declarat Claudiu Manda.

CITESTE SI: Congresul curcilor bete de la PSD! Liviu Dragnea instaureaza dictatura in partid. Plan diabolic pentru acapararea puterii. Iasul este marele perdant

Liviu Dragnea continua sa considere cel mai mare partid din Romania ca o anexa personala in care el este dictatorul, iar cei din jurul lui sunt niste slugi credincioase, care executa imediat ordinele primite de la liderul maxim.

Astazi, vom consemna un nou episod jenant si revoltator despre modul cum se face politica la cel mai inalt nivel, despre modul cum poti nenoroci o guvernare doar din ambitia ta prosteasca si periculoasa de a controla totul prin oameni slabi, fara coloana vertebrala. Echipa lui Dragnea este formata din niste anonimi, veritabile curci bete, care asculta orbeste de curcanul de Teleroman.

La Bucuresti, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Social-Democrat (PSD), de pe urma caruia Liviu Dragnea spera sa-si consolideze puterea in interiorul formatiunii. Pentru ca in ultima vreme tot mai multe voci din PSD i-au criticat actiunile, Liviu Dragnea a ajuns sa se comporte ca un dictator si sa-i inlature miseleste pe toti cei care i s-au impotrivit sau care au cerut ca partidul sa fie unul democratic.

Practic, Liviu Dragnea a ajuns sa inlature oamenii incomozi si sa-i promoveze pe cei mediocri si slugarnici, persoane care nu ii ies din cuvant si care executa tot ceea ce le cere dictatorul de la varful partidului. Asa se face ca Dragnea si-a asigurat spatele si a adus langa el oameni de slaba factura politica, dar pe care ii poate controla autoritar. Din acest joc au de pierdut nu doar membri de partid, ci si romanii.

De exemplu, judetul Iasi nu va avea nici un fel de reprezentare la nivel inalt in urma acestui congres, desi organizatia de la Iasi a inregistrat printre cele mai bune rezultate pe zona Moldovei la alegerile generale din 2016.

In urma congresului, PSD va avea ca reprezentare 16 vicepresedinti, cate doi pe fiecare regiune, un barbat si o femeie. Pentru regiunea de Nord-Est Dragnea s-a gandit ca cei mai potriviti ar fi Doina Federovici, senator de Botosani, si Gabriel Vlase, deputat de Bacau.

Initial, in cursa era Dumitru Buzatu, seful PSD Vaslui. Pentru a avea si sustinerea acestuia, Dragnea i-a cumparat votul cu o functie in Guvern. Fiul lui Buzatu, Tudor Buzatu, a fost numit secretar de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Cu alte cuvinte, Dragnea i-a facut loc lui Buzatu jr in Guvernul Viorica Dancila, iar Buzatu tatal il va sprijini neconditionat la Congres. Cu ce pot ajuta Gabriel Vlase si Doina Federovici judetul Iasi si locuitorii acestuia? Persoane care nu au nimic de a face cu Iasul ar urma sa fie impuse la varf doar pentru ca ii sunt apropiate lui Dragnea, in vreme ce oamenii care conteaza cu adevarat si care ar putea scoate intreaga Moldova din anonimat sunt lasasi deoparte.

Investitiile majore din Moldova ar urma sa fie directionate spre Botosani si Bacau sau Vaslui, iar iesenii vor avea din nou de pierdut. Cat timp Dragnea si-a transformat noii locotenenti in mici baroni locali care vor trage toti banii pentru judetul lor, este evident ca Iasul va avea cel mai mult de pierdut.

Cu ce este mai prejos, de exemplu, deputatul Camelia Gavrila fata de Doina Federovici? Presedintele Comisiei pentru Invatamant din Camera Deputatilor ar putea foarte bine reprezenta partidul din postura de vicepresedinte, fiind o varianta mult mai fiabila decat Federovici. Atitudinea lui Liviu Dragnea este insa una sfidatoare, atitudine din care nu va avea insa de castigat. Iar promovarea unor oameni ca Vlase sau Federovici nu face decat sa intareasca ideea ca Liviu Dragnea a transformat PSD in jucaria lui proprie.

In tot acest timp, oameni cu nume din partid, oameni reprezentativi pentru PSD sunt dati la o parte pentru ca au criticat modul de lucru al lui Liviu Dragnea. Ecaterina Andronescu sau Codrin Stefanescu sunt doar cateva nume printre social-democratii care au criticat actiunile actualului sef al partidului si care nu mai sunt dorite la varf. Oameni ca acestia ar putea reprezenta o alternativa pentru postul numarul doi din partid, cel de presedinte executiv. Dar Liviu Dragnea nu concepe ca cei care il critica sa mai aiba putere de decizie la varful PSD.

In schimb, vrea sa o impuna pe aceasta functie pe Vasilica Viorica Dancila, actualul premier al Romaniei. Dancila este noul om de casa al lui Liviu Dragnea, si cu toate ca nu are nici cea mai vaga cunostinta despre aparatul de partid si oamenii din teritoriu, este perfecta in dictatura individului plin de frustrari din Teleorman.

Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu si-au depus si ei candidatura pentru acest post, insa situatia pare a fi clara, ei avand sanse infime sa prinda posturile de conducere din partid. Cu toate acestea, membri PSD ar trebui sa inteleaga ca dictatura lui Dragnea nu duce nicaieri si ca mai devreme sau mai tarziu nu doar partidul va avea de pierdut, ci si intreaga tara prin modul in care Dragnea si Dancila inteleg actul de guvernare.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img