vineri, 26 aprilie, 2024

A murit actorul francez Jean-Marc Thibault

Distribuie:

Publicat:

Actorul francez de comedie Jean-Marc Thibault, care a format unul din cele mai populare cupluri comice ale teatrului francez a murit duminica, a informat familia citata de AFP.

“Un actor foarte popular ne-a parasit”, a reactionat ministrul francez al culturii, Françoise Nyssen.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Jean-Marc Thibaut a debutat cu Roger Pierre in cabaretele pariziene iar cuplul de actori nu se va desparti timp de trei decenii.

Ei compun textele, mimeaza cantecele si folosesc o multime de accesorii. Succesul lor i-a facut cunoscuti in intreaga Franta. Tandemul lor a continuat si in mai multe filme de cinema.

Cei doi actori au avut la activ peste 300 de scheciuri si s-au laudat ca au facut sa rada timp 30 de ani “minorii din nordul Frantei, familiile regale, crescatorii de camile mauritani si taietorii de lemne din Quebec”.

Duetul, foarte popular in anii 1960, s-a despartit in 1975, inainte de a se reuni pentru scurt timp in 1984 iar apoi in 1990.

“Este ca si cum as fi pierdut un frate”, declarase Jean-Marc Thibault la decesul partenerului sau, in 2010.

Jean-Marc Thibault si-a continuat cariera solo in cinema jucand in 70 de filme, precum si in televiziune mai ales in serialul ‘Maguy’

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img