miercuri, 24 aprilie, 2024

A primit a doua sansa! Steaua a adus un fotbalist care a fost suspendat pentru blat pentru unul dintre cele mai grave cazuri din istoria fotbalului romanesc

Distribuie:

Publicat:

Steaua Bucureşti s-a reunit, luni, pentru noul sezon al Ligii 4, iar "militarii" încearcă să convingă mai mulţi jucători pentru a veni în Ghencea, după ce mai mulţi fotbalişti au plecat din club, la finalul sezonului în care s-a ratat promovarea în Liga 3. Printre primii veniţi sunt Alexandru Aldea şi Alin Iordache, ultimul suspendat în urmă cu doi ani şi personaj negativ în unul dintre cele mai grave cazuri de blat din istoria fotbalului românesc. 

Pe 25 mai 2016, FRF dădea o decizie istorică. Oameni din conducerea Gloriei Buzău, dar şi fotbalişti au fost suspendaţi şi amendaţi pentru trucarea a 10 meciuri. Un verdict dur, istoric pentru fotbalul românesc şi FRF, care a însumat 14 ani şi 6 luni (174 luni) de interzicere a oricărei activităţi legate de fotbal şi la amenzi care au însumat suma de 960.000 lei (aproximativ 213.000 mii de euro).

Cel mai sancţionat personaj din această anchetă a fost antrenorului Viorel Ion (48 ani), fost jucător la Gloria Buzău, Oţelul, FCSB, Bochum, Rapid sau naţionala României. ”Vioară”, aşa cum este alintat de apropiaţi, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF şi o amendă de 200 de mii de lei, aceeaşi sancţiune fiind luată şi de secunzii săi, Romică Bunică şi Marian Roşu.

Pe lângă antrenori, 14 jucători au primit, iar la rândul lor au primit interzis să mai participe la activităţi fotbalistice şi au fost amendaţi, printre care şi Alin Iordache. Totuşi, Iordache primeşte acum din partea Stelei o a doua şansă şi îşi poate relansa cariera cu un sezon în care poate pune umărul la promovarea clubului în Liga 3, conform DigiSport. 

prosport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img