joi, 28 martie, 2024

A pus apa si lamaie in cuptorul cu microunde timp de 5 minute! Cand am aflat motivul… m-am dus repede sa tai o lamaie si sa fac la fel!

Distribuie:

Publicat:

Aproape in orice casa contemporana este un cuptor cu microunde. El nu necesita mult loc, este simplu in utilizare si este destul de econom. Prezenta unui cuptor cu microunde a devenit ceva comun, fie ca e vorba de un apartament sau de un birou. De aceea va invitaM sa verificati daca pe cuptorul cu microunde pe care il aveti s-au depus pete si miros neplacut. Murdaria in cuptor nu este doar inestetica, ci poate fi si periculoasa pentru sanatatea dvs.
Cum se curata cuptorul cu microunde in 5 minute

Curatarea cuptorului cu microunde trebuie sa devina unul din punctele obligatorii atunci cand faceti curatenie. Momentul dificil aici e in faptul ca grasimea si alte resturi de mancare de pe peretii cuptorului se usuca total si sunt foarte greu de inlaturat. Folosirea detergentilor de asemenea nu este recomandata, caci in acest caz va trebui sa spalati cuptorul de foarte multe ori pana cand in el nu va ramane nici urma de chimicale.

Dar exista o modalitate foarte simpla, care nu necesita aplicarea unor detergenti sintetici. In acest fel dvs. veti scapa cu usurinta de murdaria de pe peretii cuptorului prin doar cateva miscari de burete.
Veti avea nevoie de:

    un bol adanc
    1 pahar de apa
    2 linguri de otet
    cateva felii de lamaie
    burete

 Amestecati in bol toate ingredientele. Curatarea cu otet se foloseste destul de des in gospodarie, dar otetul luat separat poate avea impact negativ asupra electrocasnicelor. De aceea puteti pur si simplu sa adaugati 1-2 linguri de otet in apa obisnuita, care va face apoi tot ce trebuie in locul dvs. Lamaia este necesara pentru un miros placut, de aceea poate fi inlocuita cu cateva picaturi de un ulei esential care va este pe plac.

Asezati bolul in cuptorul cu microunde pentru 5 minute la temperatura maxima. Dupa ce se scurge timpul nu va grabiti sa deschideti cuptorul, ci mai asteptati 2-3 minute. In acest timp vaporii solutiei vor patrunde mai adanc in pete si vor inmuia murdaria.

 Dupa aceasta mica asteptare, luati buretele si stergeti peretii cuptorului. Nu va ramane nici urma de murdarie! Tot ce va ramane sa faceti este sa mai stergeti o data cuptorul cu un servetel de hartie.

Daca aveti prieteni care inca nu cunosc cum se curata cuptorul cu microunde in doar cateva minute, impartasiti-le aceasta informatie!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img