joi, 25 aprilie, 2024

A tusit, iar medicii au fost uimiti de forma cheagului de sange pe care l-a eliminat

Distribuie:

Publicat:

Daca ai vedea imaginea de mai sus fara sa stii intreaga poveste, te-ai putea gandi ca este chiar un vas de sange intact. De fapt, este un cheag de sange format in caile respiratorii ale unui barbat. In primul rand, aceasta nu este o bucata din plaman. Conform descopera.ro, care citeaza Science Alert, este imposibil sa expectorezi o bucata dintr-un plaman. Astfel de cheaguri de sange bronhice care formeaza mulaje ale zonei nu sunt atat de rare.

Acest caz este special deoarece este pentru prima data cand cineva tuseste si elimina un astfel de mulaj din cheag intr-o singura bucata. „Am fost uimiti. Este un caz foate rar”, a declarat medicul barbatului, Georg Wieselthaler. Pacientul, un barbat de 36 de ani, a expectorat mulajul in timp ce era tratat pentru o faza acuta de insuficienta cardiaca.

Medicii i-au conectat inima la un dispozitiv de pompare a sangelui in  jurul corpului, dar din cauza faptului ca astfel de dispozitive creeaza si cheaguri de sange au fost nevoiti sa-i administreze si anticoagulante. Din nefericire, dupa tratatmentul realizat de medici, barbatul a inceput sa scuipe mici cheaguri de sange ce au culminat cu eliminarea bucatii uriase de cheag. Desi s-a simtit mai bine dupa eliminarea cheagului de sange, barbatul a decedat dupa aproximativ o saptamana din cauza complicatiilor cardiace.

(A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img