marți, 19 martie, 2024

Acţiunile Alro promovează în Categoria Premium a Pieţei Reglementate la vedere a BVB, începand din 21 iunie

Distribuie:

Publicat:

Acţiunile companiei Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), vor fi promovate, începând cu 21 iunie 2018, din Categoria Standard în Categoria Premium a Pieţei Reglementate la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), informează un comunicat al societăţii, publicat pe site-ul BVB.

Acţiunile Alro (simbol bursier ALR) au intrat la tranzacţionare pentru prima dată la BVB pe 16 octombrie 1997. Cumulat, în cei 20 de ani de listare la BVB, Alro a înregistrat o cifră de afaceri de 10 miliarde de dolari, un profit net de 780 de milioane de dolari şi investiţii totale de peste 680 de milioane de dolari, din care 570 de milioane de dolari de la intrarea în proprietate privată, respectiv din 2002, potrivit datelor companiei.

Alro a anunţat o strategie de dezvoltare, pe termen lung, care prevede investiţii totale, în perioada 2017 – 2021, de peste 190 de milioane de dolari, din care mai mult de 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creştere a eficienţei energetice.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Germania, Italia, Polonia, Franţa şi România), însă compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Vânzările grupului Alro au fost de 2,7 miliarde lei (aproximativ 679 milioane dolari) în 2017, cu o valoare EBITDA de 566 milioane lei (aproximativ 140 milioane dolari). AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img