vineri, 26 aprilie, 2024

Academicianul Nicolae Dabija va sustine la Politehnica ieseana o conferinta despre cultura si unitatea nationala

Distribuie:

Publicat:

Academicianul Nicolae Dabija, din Republica Moldova, va sustine o conferinta despre cultura si unitatea nationala in Aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Copou, intr-un eveniment organizat la invitatia academicianului Bogdan C. Simionescu, vicepresedinte ale Academiei Romane, intr-un parteneriat intre TUIASI si Filiala Iasi a Academiei Romane. 

Manifestarea va avea loc vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 12.00, si este cu atat mai importanta cu cat aceasta este organizata in pragul centenarului Marii Uniri si se inscrie in cadrul Prelegerilor Academiei Romane.

Acad. Nicolae Dabija este scriitor, istoric literar, membru de onoare al Academiei Romane din 2003 si membru corespondent al Academiei de Stiinte a Moldovei. Acesta este redactor-sef al saptamanalului Literatura si Arta, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, saptamanal care a fost in anii 1988 – 1989 cea mai importanta publicatie care sprijinea revenirea limbii romane la grafia latina si decretarea ei ca limba oficiala in Republica Moldova. Academicianul este si presedinte al Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova, laureat al premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Romane (1995), laureat al Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor (2000), autor a peste 70 de volume de poezii, proza, nuvele si eseuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img