joi, 28 martie, 2024

Accident socant! Motociclist decapitat dupa ce s-a lovit brutal de un indicator rutier

Distribuie:

Publicat:

Un motociclist in varsta de 35 de ani, din Craiova, a murit marti, dupa ce a iesit cu motocicleta in afara carosabilului, iar in urma impactului cu un indicator rutier, barbatul a fost decapitat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, un barbat in varsta de 35 de ani care conducea marti, in jurul pranzului, o motocicleta pe centura de nord a Craiovei dinspre Filiasi catre Bals, a pierdut controlul vehiculului din cauza vitezei excesive si a iesit in afara carosabilului.

Motociclistul s-a lovit de un indicator rutier si de un camin de vizitare din beton, fiind decapitat, relateaza news.ro.

La fata locului s-a deplasat si un echipaj SMURD, cadrele medicale constand decesul motociclistului.

Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul rutier.

CITESTE SI: Inedit! Masinile noastre vor suna singure la 112 in caz de accident. Romania, prima tara din Europa care implementeaza sistemul

De saptamana aceasta, toate masinile care vor iesi pe poarta fabricilor din Europa vor fi dotate cu echipamente care apeleaza singure sistemul de alerta 112. Sistemul eCall, care lanseaza automat apeluri de urgenta in caz de accident, a devenit obligatoriu, odata cu intrarea in vigoarea unei reglementari data de Uniunea Europeana.

Concret, automobilele prevazute cu eCall pot alerta cel mai apropiat centru de interventie de urgenta, oriunde in Uniunea Europeana, transmitand locul exact in care s-a produs accidentul, chiar daca pasagerii sunt grav raniti si nu pot vorbi.

Noul serviciu va putea salva multe vieti, in conditiile in care peste 25.000 de persoane au murit si alte peste 135.000 au fost ranite in Europa in urma accidentelor auto, numai in 2016. In Romania, numarul mortilor in accidentele rutiere este dublu fata de media UE. Uniunea Europeana estimeaza ca sistemul va reduce timpul de reactie in caz de urgenta cu 50% in afara localitatilor si cu 60% in zonele urbane. „Faptul ca se poate accesa automat si imediat numarul de urgenta 112 este un real beneficiu, pentru ca, de multe ori, persoanele implicate intr-un accident rutier nu au forta necesara sau luciditatea sa apeleze imediat serviciile de urgenta. Din spirit de conservare, victimele incearca mai intai sa se puna in siguranta, iar apoi sa sune la 112. Asa se pierde timp pretios“, a explicat, pentru „Adevarul“, Alis Grasu, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img