joi, 28 martie, 2024

Aceasta este leguma perfecta: inlocuieste carnea

Distribuie:

Publicat:

Vegetarienii sunt adesea intrebati cum de pot supravietui fara carne. De acum, acestia pot da un raspuns complet fondat stiintific: fasolea. Bine ar fi, insa, sa fie si adevarat.

In incercarea de a gasi alternative la carne in zona vegetalelor, oamenii de stiinta de la Universitatea Minnesota au descoperit ca fasolea e leguma perfecta. Precum carnea, fasolea e foarte bogata in proteine, nutrientul numarul 1 cand vine vorba de a oferi senzatia de satietate, conform ziare.com, care citeaza Medical Daily.

3 modalitati de a folosi pastaile de fasole ca medicament
In cadrul cercetarii, s-a descoperit ca o masa care are la baza carnea si una constand in fasole ofera aceeasi senzatie de satietate si tot atat timp. In plus, o portie de carne de vaca ofera 26 de grame de proteine si 3 grame de fibre, in timp ce una de fasole 17 grame de proteine si 12 grame de fibre. Ambele au acelasi numar de calorii, se arata intr-un raport publicat de Journal of Food Science.

Proteinele sunt cruciale in mentinerea muschilor si oaselor, a unui sistem imunitar sanatos si in prevenirea oboselii. Totusi, acestea nu ar trebui sa vina doar din carne, cercetatorii sfatuindu-ne sa apelam mai des la fasole, care poate fi consumata fara probleme si in curele de slabire.

Masti cu boabe de fasole pentru un decolteu atragator si o piele curata
Potrivit acestora, ar trebui sa consumam echivalentul a trei cesti de fasole gatita in fiecare saptamana. Vom fi feriti de bolile cronice, cum ar fi obezitatea, cancerul, diabetul si chiar de cele cardiace.

In plus, daca prea multa carne mareste riscul de boli de inima si atacuri cerebrale, fasolea nu pare sa aiba contraindicatii. Aceasta este si bogata in fibre, care “calmeaza” apetitul incetinind digestia. In plus, aceleasi fibre controleaza si nivelul zaharului din sange.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img