joi, 25 aprilie, 2024

Aceasta este reteta care te va face sa uiti de carne. Chiftelute care sunt bune si pentru post. Asa se face reteta de chiftelute manastirestI

Distribuie:

Publicat:

Aceasta reteta o avem de la manastirea Radu Voda! Am stat de vorba cu un preot care ne-a dictat toate ingredientele si modul de preparare. Am zis sa facem un bine si sa o oferim tuturor! Sa trecem la treaba. Pentru a realiza aceasta reteta minunata, avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 cani de fasole boabe, 3-4 felii de franzela, 1/1.5 cana de orez, O ceasca de ulei, 3 cepe, 5-6 catei de usturoi, 2 morcovi, 1 pastarnac, 3 frunze de dafin, O legatura de marar, O legatura de patrunjel, 70 grame de faina, sare si cimbru (dupa gustul fiecaruia).

Modul de preparare este aproximativ la fel ca si a celor cu carne. Sa incepem: 1. Incepem prin a fierbe fasolea dupa procedura obisnuita. Intre timp, tocam ceapa, pastarnacul si morcovii. Dupa ce se schimba prima apa, se pun morcovii, pastarnacul si ceapa. Se adauga cele 3 frunze de dafin si se sareaza putin cate putin pana ajungeti la gustul dorit. Cand fasolea este bine fiarta se scurge de zeama (Nu aruncati zeama, pentru ca o sa ne trebuiasca) si, intr-un bol, se adauga painea (inmuiata cu ceva zeama de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar si mararul si patrunjelul tocate.
2. Dupa ce am adaugat ingredientele, se amesteca bine compozitia, apoi se da totul prin masina de tocat (sau la un blender). Acum e acum… Compozitia se modeleaza apoi sub forma de chiftele, diametrul ideal fiind de circa 3-4 centimetri (pentru bile) sau de 5-6 centimetri (daca le faceti plate, caz in care grosimea trebuie sa fie de cam de un centimetru). Dupa ce am terminat de modelat chiftelele, acestea se dau prin faina si se prajesc in uleiul foarte bine incins. Acum o sa aflati de ce v-am zis sa nu aruncati zeama ramasa de la fiertul fasolei.
3. Din restul de zeama ramasa de la fiertul fasolei se prepara o garnitura din orez. Proportia ar fi de trei cani de zeama la o cana de orez. Modul de preparare al orezului este cel standard (normal), cu specificatia ca, dupa ce s-a fiert (nu uitati de sare) este recomandat sa-i puneti marar din belsug. Cel putin asa sustine preotul care ne-a dictat reteta, care indica si faptul ca mancarea este infinit mai buna daca orezul este servit rece.

Acestea fiind spuse, va uram pofta buna!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img