joi, 25 aprilie, 2024

Aceasta SCHIMBARE este asteptata de ELEVI de ani de zile! Ce DREPTURI vor avea din primavara

Distribuie:

Publicat:

Elevii romani isi doresc ca, odata ce au implinit 14 ani, sa decida singuri daca participa la orele de religie, dar si sa-si aleaga materiile optionale

In plus, adolescentii mai vor sa aiba dreptul de a protesta si de a-si evalua profesorii, prin intermediul unor fise anonime. O parte dintre aceste propuneri s-ar putea regasi in Statutul elevului, care ar urma sa fie finalizat in primavara.

„Ne dorim ca elevii sa isi poata exercita dreptul la protest prevazut de Constitutia Romaniei, astfel incat ei sa poata protesta si in perioada programului scolar, dar nu in incinta unitatii de invatamant. Mai este dreptul la o evaluare alternativa pentru elevii care sufera de un handicap provizoriu”, spune Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, conform radioconstanta.ro.

Statutul elevilor asteapta de patru ani sa fie adoptat oficial ca document care sa prevada drepturile si obligatiile elevilor. Pe lista propunerilor sunt decontarea integrala a transportului, dar si manuale gratuite inclusiv pentru cei aflati in ultimii doi ani de liceu. Astfel de masuri ar reduce rata abandonului scolar, cred tinerii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img