vineri, 26 aprilie, 2024

Acest barbat a investit enorm in cel mai romantic loc din Iasi! Dintr-un banal teren a creat un colt de rai din care produce bani frumosi zilnic! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

• Putini oameni ar avea curajul acestuia • A renuntat la un job bine platit in strainatate pentru a investi intr-o afacere in agricultura • Cu investitii minime a pus pe picioare o afacere care-i va aduce bani frumosi • Ieseanul a riscat si acum are castiguri insemnate • “Nu am studii in domeniul acesta, dar m-am informat si am zis ca merita cu plantatia. Pana acum am investit 2.000 de euro si deja am productie buna”, a spus Costel Aroneanu

Un iesean a transformat o bucata de terent intr-un mic colt de rai. Imaginile pe care le poti observa pe proprietatea sa te lasa cu gura cascata si te fac sa te intrebi daca mai exista pe undeva vreun loc mai frumos ca acesta. 

Dupa 12 ani in care a muncit in strainatate, a decis ca este timpul sa revina cu familia in tara si sa incerce “altceva”, dupa cum spune chiar el si demonstreaza ca este un exemplu de curaj. A decis sa renunte la siguranta financiara din strainatate si s-a intors in tara pentru a infiinta o plantatie de trandafiri. Afacerea este riscanta, insa este convins ca va reusi. 

“Toata lumea vrea bani cat mai repede si de asta toti cei care deschid afaceri nu castiga. Eu am investit 2.000 de euro pana acum si sigur o sa mai investesc, dar voi avea si castiguri. E o loterie totul, dar sunt convins ca anul viitor o sa amortizez investitia si o sa pot vinde mai multe borcane de dulceata“, a spus tanarul afacerist.

De la constructii, la plantatii cu trandafiri

Costel Aroneanu a plecat in Spania pentru a munci in constructii, iar sotia in domeniul hotelier. Dupa multi ani de munca printre straini si nasterea fetitei, au decis ca trebuie sa se intoarca in tara sa deschida o afacere. Dupa ce s-a informat cu privire la plantatiile de trandafiri, acesta a decis ca merita sa investeasca in aceasta afacere. A cumparat 600 de butasi din specia Rose de Recht si in urma cu 3 luni i-a plantat pe o suprafata de 2.500 de metri patrati in comuna Ruginoasa

“Sunt trandafiri pentru dulceata. Doar 15 butasi nu s-au prins, restul au produs florile pentru dulceata. Productia este maxima pana in aceasta perioada si florile sunt culese de doua ori pentru ca infloresc de doua ori si asta este perioada maxima de inflorire. Inca nu am numarat borcanele ce le-am facut cu dulceata pentru ca este primul an si inca testam reteta de dulceata”, a spus Costel Aroneanu. 

Din gradina plina cu flori cu un parfum aparte si o aroma intensa se pot culege si o tona de petale de trandafiri, o cantitate suficienta pentru a prepara chiar si 2.000 de borcane de dulceata. Cu 2.000 de euro a cumparat un sistem de irigare prin picurare si butasii pe care i-a plantat la 1,5 metri distanta unul de celalalt. Apoi, zi de zi, a pus la radacinile plantelor macerat de urzici si zeama bordeleza din piatra vanata pentru ca florile sa fie cat mai naturale, nestropite cu chimicale. 

“Inca nu sunt specialist, dar am vazut diferente intre borcanele cu dulceata facute de noi si cele cumparate de la alti producatori din tara. Am inteles ca unii folosesc chimicale. Eu nu vreau sa fac asta pentru ca cei care cumpara stiu sa aleaga calitatea. Iar daca omului nu-i oferi calitate, nu cumpara. Am atestat de producator si asta ofera incredere in produse. Iar in ceea ce priveste vanzarile, nu pot sa spun ca am vandut extraordinar de multe borcane pentru ca vrem o reteta personala si o testam pe cea mai buna”, a mai explicat agricultorul. 

La ce se folosesc petalele de trandafiri?

Un borcan de 400 de grame cu dulceata de trandafiri se poate vinde cu 15 lei. De asemenea, si butasii de trandafiri aduc bani frumosi. Astfel ca investitia poate fi amortizata intr-un timp foarte scurt si poate aduce profituri insemnate. “Daca vand 4.000 de butasi pe an si 600 de borcane de dulceata, sunt multumit. Vreau sa extind si suprafata cu plantatiile de trandafiri pana la un hectar”, a adaugat agricultorul. 

Reteta de dulceata este una destul de simpla, dar fiecare producator are secretul lui. Minunatele petalele sunt amestecate cu zahar si zeama de lamaie, dupa care sunt fierte intr-un vas de fonta in care se amesteca doar cu o lingura de lemn. 
De asemenea, din petale se face serbet, sirop si apa de trandafiri. Pe langa aceste plantatii, Costel Aroneanu are si mure, goji si coacaze negre in cantitati mai mici, pe care le va vinde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img