marți, 16 aprilie, 2024

Acest ceai ajuta la ameliorarea tusei, astmului, a bronsitei si multe alte infectii

Distribuie:

Publicat:

Oregano este o planta importanta, culinara si medicinala, folosita inca din vremurile stravechi, cu puternice beneficii de sanatate.

Datorita antioxidantilor sai puternici, a proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatorii si anticancerigene, oregano este deosebit de benefic organismului.

Este bogat in vitaminele A, C si E, in potasiu, fibre, calciu, niacina, mangan, acid folic, magneziu, fier, carotenoizi, luteina, zeaxantina si criptoxantina.

Proprietatile sale antioxidante si de prevenire a bolilor sunt incredibile. De fapt, oregano are unul dintre cele mai bune randamente ale activitatii antioxidante, ceea ce este excelent in procesul de neutralizare a radicalilor liberi.

Aceasta planta mediteraneeana parfumata, poate ajuta organismul in procesul de detoxifiere, in concluzie, este benefic in tratarea multor afectiuni.

Cum sa utilizam oregano in scopuri medicale:

Pentru obtinerea efectelor sale benefice, oregano poate fi administrat in mai multe moduri. Exista posibilitatea de a utiliza frunzele proaspete sau uscate, sub forma de ulei, sau ca si supliment alimentar sub forma de comprimate.

Un mod comun de a folosi oregano este sub forma de ceai, din frunze proaspete sau uscate. Se infuzeaza 1-2 lingurite (circa 5 -10 g ), intr-o ceasca de apa fierbinte, timp de 5 minute. Doza recomandata din acest ceai este de pana la de trei ori pe zi.

Uleiul de oregano se aplica sub forma de tratament local in caz de infectii microbiene cum ar fi piciorul de atlet sau alte infectii fungice. Uleiul trebuie sa fie diluat cel putin cu 50%, sau mai mult, si poate fi aplicat de doua ori pe zi.

Beneficiile pentru sanatate:

Tuse si raceala

Astm

Artrita

Tulburari digestive

Dureri musculare

Acnee

Matreata

Bronsita

Dureri ale dintilor

Balonare

Cefalee

Afectiuni ale inimii

Pirozis ( reflux de acid )

Alergii

Paraziti intestinali

Dureri de urechi

Oboseala

Alungarea insectelor

Infectii ale tractului urinar

Dureri menstruale

Cancer

Cum sa preparati ceaiul de oregano pentru vindecarea tusei, astmului bronsic, bronsitei, enfizemului pulmonar, reumatismului, infectiilor si a altor afectiuni.

Ingrediente:

4 – 6 linguri de frunze uscate de oregano

2 – 3 cani de apa

1 felie de lamaie pentru a creste biodisponibilitatea ( optional )

Miere organica dupa gust ( daca doriti )

Instructiuni:

Puneti apa potabila pura intr-un vas mic, la fiert pe aragaz, si oriti focul atunci cand fierbe. Adaugati frunzele de oregano si lasati la macerat timp de 5 minute, timp in care se si raceste. Strecurati frunzele si adaugati mierea dupa gust si lamaia daca doriti. Pentru a va bucura de beneficii maxime, consumati bautura calda pe tot parcursul zilei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img