vineri, 19 aprilie, 2024

Acest SCANDAL pornit de la Iasi cutremura Casa Regala! Radu Duda rupe tacerea despre colaborarea cu Securitatea

Distribuie:

Publicat:

Casa Regala incearca sa spele imaginea Principelui Radu Duda • In editiile trecute ale cotidianului BZI s-au aratat informatii legate de colaborarea lui Duda cu fosta Securitate • Au fost furnizate copii dupa lista "Presoanele de Sprijin" • Radu Duda, prin intermediul oficialilor Casei Regale, neaga insa ca ar fi fost colaborator al Securitatii • Intr-un raspuns trimis pe adresa BZI, oficialii Casei Regale invoca faptul ca Radu Duda ar avea un certificat CNSAS prin care se adevereste ca nu a fost colaborator al Securitatii • Documentele prezentate insa de BZI sunt extrem de clare si nu lasa loc de controverse

Reprezentantii Casei Regale au rectionat dupa ce in editiile trecute ale cotidianului BZI s-au relatat detalii cu privire la colaborarea cufosta Securitate. Astfel, prin intermediul unui comunicat, Casa Regala neaga implicarea lui Radu Duda in activitati de informare inainte de 1989. Insa listele gasite in biroul fostului prim-secretar PCR arata contrariul.

"În luna septembrie 2007, Principele Radu al României a primit un certificat de la CNSAS prin care se atesta ca nu exista nicio dovada a colaborarii sale cu Securitatea. Documentul, pe care îl puteti solicita de la CNSAS daca doriti, mentioneaza repetate cereri formulate de CNSAS la diverse institutii ale statului pentru verificari. Dupa zece cautari succesive, certificatul CNSAS contine concluzia de necolaborare. Iar lista cu «persoanele de sprijin» din anul 1986 de care vorbiti nu contine nicio semnatura sau angajament ale Altetei Sale Regale. Nici Principele Radu, nici presa nu a identificat pâna în ziua de azi persoana care a alcatuit aceasta lista", se arata in raspunsul oficial al Casei Regale.

MAI MULTE DETALII || AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img