joi, 28 martie, 2024

Acesta este cel mai bun mod de a spăla merele

Distribuie:

Publicat:

Cel mai bun mod de a spăla merele! Oamenii de știință americani cred că au găsit cea mai bună modalitate de a elimina reziduurile de pesticide de pe mere înainte de a le mesteca. Pur și simplu au folosit rețeta bună a bunicii.

Cum curățați mărul înainte de a-l consuma? Il treci sub un jet de apă sau il freci cu un prosop de hârtie? Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts (SUA), acesta nu este deloc un mod corect pentru a elimina urmele de pesticide. Potrivit acestor cercetători, cea mai bună metodă este să scăldăm fructele într-un vas cu apa si sodă de copt.

Cel mai bun mod de a spăla merele!

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au folosit două tipuri de pesticide: un fungicid (tiabendazol) și un insecticid (fosmetru). Apoi au spălat merele folosind trei metode: apa de la robinet, o soluție de bicarbonat de sodiu și apă și o soluție disponibilă în comerț, aprobată pentru utilizare de Agenția pentru Protecția Mediului.

Rezultatele au relevat că soluția cu sodă de copt a fost cea mai bună opțiune. După 12 minute, 80% din tiabendazol a fost îndepărtat, în timp ce 96% din fosfat a fost îndepărtat după o spalare de 15 minute.

Știți acum ce trebuie să faceți dacă doriți să evitați să ingerați prea multe pesticide atunci când vă curățați merele.

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img