miercuri, 27 martie, 2024

Aceste boli nu prezinta niciun simptom

Distribuie:

Publicat:

Exista cateva boli care nu prezinta simptome de la bun inceput. Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au ajuns la concluzia ca cele mai multe afectiuni asimptomatice sunt ale arterelor.

Multe dintre simptomele afectiunilor arteriale sunt depistate tarziu. Unele dintre ele, precum oboseala accentuata si senzatia de picioare reci, pot fi confundate cu semnele altor boli.

Cele trei boli care se manifesta in tacere
Anevrismul este una din cele mai cunoscute boli arteriale. Boala consta in dilatarea anormala a arterelor cerebrale. Cauzele acestei boli sunt in general genetice. Persoanele cu anevrism prezinta inca de la nastere modificari ale structurii peretului vascular. Tocmai din aceasta cauza, boala prezinta simptome tarziu, abia atunci cand se produce ruperea arterelor cerebrale.

Glaucomul este o alta boala asimptomatica. Afectiunea se caracterizeaza prin cresterea presiunii intraoculare si este degenerativa. Medicii au descoperit in urma unor numeroase cercetari ca de aceasta boala sufera in special persoanele trecute de 49 de ani, acesta fiind singurul indicator exact care ar putea preveni manifestarea ei. Mai e de precizat ca boala este declansata de ruperea legaturii dintre globul ocular si creier.

Hepatita C poate fi trecuta cu vederea de pacienti. Este una din bolile cu care poti sa traiesti fara sa stii de ea. Nu prezinta simptome evidente de la bun inceput. Boala este caracterizata de infectarea ficatului si este mortala daca nu e depistata si tratata la timp. Din acest motiv se recomanda realizarea analizelor periodice, singurul mod in care pacientului i se poate aduce la cunostinta starea sa de sanatate.

Una din cele mai grave boli care nu prezinta simptome clare este cancerul cerebral. Durerile insuportabile de cap apar in stadiul final al bolii. Tumora creste fara sa dea semne si afecteaza treptat toate organele. In cele mai multe cazuri, persoanele cu cancer cerebral au descoperit ca sufera de aceasta boala din cauza durerilor suferite de organele unde s-au extins deja celulele canceroase din celula-mama.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img