sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiune a Inspectoratului de Jardarmi Judetean Vaslui in cooperare cu Directia Silvica

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii,  echipaje de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui in cooperare cu lucratorii Directiei Silvice Vaslui au desfasurat actiuni pentru prevenirea taierilor ilegale de arbori si controlul circulatiei materialului lemnos.

Pe raza localitatii Cazanesti au fost depistate trei persoane care taiau material lemnos, din speciile stejar si cires. Lucratorul silvic a dispus, pe langa confiscarea acestuia si aplicarea a trei sanctiuni contraventionale  in valoare de 1500 lei,  in conformitate cu prevederile legii nr.171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Intr-o actiune desfasurata pe raza comunelor Rafaila, Todiresti si Bacesti, jandarmii au depistat o persoana care pasuna o turma de aproximativ de 150 de ovine intr-un loc unde pasunatul era interzis. In conformitate cu prevederile legii nr.171/2010, i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 600 lei.

In cadrul aceleiasi actiuni, jandarmii au depistat doua persoane care transportau material lemnos, fara a avea asupra lor documentele de provenienta si insotire. Din verificarile efectuate,  s-a constatat ca persoanele in cauza, au taiat ilegal din fondul forestier mai multi arbori,  pe care intentiona sa-i valorifice. Lucratorul silvic a aplicat doua sanctiuni contraventionale in valoare de 4000 lei, iar marfa a fost confiscata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img