joi, 25 aprilie, 2024

Actiune a politistilor vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Peste 15 politisti din cadrul structurilor de politie rutiera si ordine publica apartinand Biroului Politiei Rutiere al Politiei Municipiului Vaslui si Sectiei 2 Politie Rurala Vaslui, au actionat zilele trecute in zonele si pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

Prin desfasurarea actiunii preventiv-reactive s-a urmarit cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii prin prezenta activa a lucratorilor, pentru prevenirea activitatii infractionale si cresterea vizibilitatii elementului politienesc in zonele cu risc criminogen ridicat, vizand, cu precadere, depistarea si sanctionarea conducatorilor de vehicule cu tractiune animala si a biciclistilor care nu respecta normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut in vedere depistarea conducatorilor de vehicule care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentand, in mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenesti.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 170 de vehicule, legitimate  200 de persoane si testati alcoolscopic peste 170 de conducatori de vehicule, si, ca urmare a abaterilor constatate, politistii au aplicat 30 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 17.500 lei.

De asemenea, acestia au retinut 4 permise de conducere (3 pentru conducere sub influenta alcoolului si 1 pentru patrunderea in intersectie pe culoarea rosie a semaforului) si 5 certificate de inmatriculare (4 pentru valabilitatea expirata a inspectiei tehnice periodice si 1 pentru lipsa asigurarii obligatorii de raspundere civila auto).

Politistii vasluieni vor actiona in continuare, in vederea impunerii unui climat de disciplina in randul participantilor la trafic, si prevenirii producerii accidentelor rutiere.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img