marți, 23 aprilie, 2024

Actiune de weekend a politistilor din Vaslui:Au fost aplicate peste 300 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 100.000 de lei

Distribuie:

Publicat:

In zilele de 12 si 13 februarie , politistii vasluieni au actionat pentru asigurarea unui climat de  ordine si siguranta publica corespunzator, in vederea prevenirii si combaterii actelor antisociale. Au fost organizate actiuni specifice punctuale pentru depistarea, identificarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care incalca normele contraventionale sau penale.

La activitati au participat politisti din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, actiuni speciale si specialisti in arme, explozivi si substante periculoase.

In urma celor 83 de actiuni punctuale si controale desfasurate, politistii vasluieni au constatat 7 infractiuni, dintre care 3 de natura judiciara, 3 de natura economico-financiara si 1 la regimul circulatiei rutiere. Dintre infractiunile descoperite, 5 au fost constatate in flagrant delict.

Au fost aplicate 320 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 103.100 de lei, dintre care 19 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991 a ordinii si linistii publice, 39 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 23 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

In urma activitatilor desfasurate in trafic, politistii au aplicat 205 de sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 30 pentru incalcarea regimului legal de viteza Totodata, au fost aplicate 34 sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea altor acte normative.
Ca masura complementara, politistii au retinut 11 permise de conducere si au retras 9 certificate de inmatriculare.

*  *  *

In urma unei actiuni desfasurate pentru verificarea legalitatii transportului rutier public de marfuri si persoane, politistii au oprit pe raza municipiului Vaslui un autovehicul, condus de un barbat in varsta de 30 ani, domiciliat in municipiul Vaslui. Acesta efectua transport rutier de persoane si colete din tara in strainatate, fara insa a evidentia in actele contabile sau in alte documente operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate. In cauza politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, in conformitate cu prevederile Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img