sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiuni ale jandarmilor vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Marti,2 februarie, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean au desfasurat actiuni in localitatile Vaslui, Barlad, Husi si Negresti, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura infractionala si contraventionala. Actiunile au vizat respectarea prevederilor legii nr.61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si a Legii nr.12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii.

In perioada mentionata, jandarmii au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale (11 amenzi si 21 avertismente), in valoare de 1800 lei, fiind confiscate bunuri in valoare de 300 lei.

Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru efectuarea de activitati de comert cu bunuri a caror provenienta nu a fost dovedita, tulburarea linistii publice, consumul de bauturi alcoolice in locuri nepermise, proferarea de injurii si expresii jignitoare, pentru omisiunea intocmirii si afisarii la locurile de desfacere, de catre operatorii economici a preturilor si tarifelor.

In perioada urmatoare, actiunile jandarmilor vor continua pentru respectarea actelor normative in ceea ce priveste ordinea si linistea publica, dar si pentru desfasurarea activitatilor de comert in cele mai bune conditii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img