vineri, 29 martie, 2024

Actiuni ale jandarmilor vasluieni impotriva hotilor de lemne -FOTO

Distribuie:

Publicat:

 In perioada 24-27.11.2017, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, in cooperare Directia Silvica Vaslui, in baza unui plan de actiune comun, au executat o serie de actiuni preventiv-reactive  pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale din domeniul taierii, circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

          Avand in vedere amploarea pe care a luat-o la nivel national fenomenul defrisarilor si taierilor ilegale de arbori, jandarmii vasluieni au actionat pentru contracararea acestei categorii de fapte care au impact deosebit de grav asupra ecosistemului.

         Astfel, in data de 25.11.2017 efective din cadrul Sectiei de Jandarmi Husi au efectuat o actiune punctuala in scopul prevenirii si combaterii delictelor prevazute de Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice si respectarea prevederilor din Legea nr. 12 din 6 august 1990 (*republicata*) privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite*)  .

       In cadrul actiunii au fost identificate un numar de 6 persoane care transportau cu  atelaje hipo material lemnos fara a detine documente de insotire si provenienta in conditiile legii, jandarmii au procedat la confiscarea materialului lemnos in cantitate de 3,10 m3 si aplicarea unui numar de 6 sanctiuni contraventionale prevazute de legea 171/2010.

       In data de 26.11.2017, jandarmii vasluieni au depistat pe raza orasului Negresti 5 persoane cu 4 atelaje hipo si o autoutilitara care transportau material lemnos fara documente legale.

       Materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii iar celor in cauza li s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 5000 de lei conform legii.

       Tot in cadrul aceleiasi actiuni a fost identicata o persoana de sex masculin in timp ce oferea spre vanzare produse cosmetice a caror provenienta nu a putut fi justificata in conditiile legii, bunurile respective in valoare de 400 de lei au fost confiscate, persoana fiind sanctionata conform legii 12/1990.

          Jandarmii in cooperare cu celelalte institutii vor organiza periodic patrule, filtre, actiuni punctuale si alte misiuni specifice pentru combaterea taierilor, transportului si comercializarii ilegale de arbori, precum si pentru depistarea si tragerea la raspundere  a celor ce incalca prevederile legale in domeniul silvic sau incidente acestuia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img