vineri, 29 martie, 2024

Actiuni ale politistilor vasluieni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

In perioada 08-14 februarie, aproximativ 40 de politisti au fost implicati, zilnic, la nivel judetean, intr-un plan de actiune pentru cresterea sigurantei traficului rutier. Politistii au desfasurat activitati preventiv-reactive, atat in scopul asigurarii climatului de siguranta rutiera si civica, cat si pentru combaterea activitatilor infractionale.

Timp de o saptamana, politisti din diferite structuri, precum politie rutiera, ordine publica, investigatii criminale, actiuni speciale si alte structuri de politie, au actionat pe raza judetului Vaslui cu scopul de a depista, identifica si trage la raspundere conducatorii auto care incalca legislatia rutiera in vigoare privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, efectivele implicate in acest plan de actiune au avut in vedere si executarea de actiuni politienesti preventive si punctuale, care sa descurajeze intentiile infractionale sau contraventionale.

Cu ocazia filtrelor instituite, cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, politistii au aplicat 134 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 25.575 lei, au retinut 5 permise de conducere si au retras 1 certificat de inmatriculare.   

Totodata, au fost constate 6 infractiuni, dintre care 3 la regimul circulatiei, conform art.336 (alin.1) din Codul Penal privind conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img