sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ACTIUNI DE INFORMARE A AGENTILOR ECONOMICI VASLUIENI

Distribuie:

Publicat:

In  vederea realizarii actiunilor de informare si constientizare din programul cadru propriu de actiuni pentru anul 2018, la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca se organizeaza, trimestrial, sesiuni de  informare si constientizare.

Astfel, in vederea realizarii acestor activitati din programul cadru propriu, in trimestrul II 2018 functionarii  invita agentii economici si persoanele interesate din judet la sesiunea de informare si constientizare organizata in ziua de 28.06.2018, ora 10.00, la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui.

In Programul Cadru al Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui pentru anul 2018, in domeniul relatiilor de munca au fost cuprinse urmatoarele actiuni de informare si constientizare: a angajatorilor si a angajatilor, cu privire la beneficiile muncii declarate si dezavantajele muncii nedeclarate.

Actiune de informare si constientizare a angajatorilor si a angajatilor, cu privire la aplicarea legislatiei nationale privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.

Activitate de informare si constientizare a cetatenilor romani aflati in cautarea unui loc de munca in strainatate, cu privire la riscurile la care se pot expune prin necunoasterea prevederilor legale.

Actiune de informare si constientizare a cetatenilor straini aflati pe teritoriul Romaniei, cu privire la conditiile de angajare si la drepturile pe care le au ca lucratori in Romania.
 Activitate de constientizare si control a factorilor interesati, cu privire respectarea legislatiei specifice privind ucenicia la locul de munca si efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

Actiuni de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la prevederile legale referitoare la registrul general de evidenta a salariatilor.

Activitate de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la obligatiile ce le revin conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actiuni de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la activitatea de inregistrare a zilierilor conform prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, modificata si completata si a normelor de aplicare a acesteia.

In cadrul sesiunii vor fi prezentate prevederile actelor normative care reglementeaza cadrul legislativ de desfasurare a activitatilor, categoriilor si persoanelor la care se refera actiunile de informare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img