marți, 19 martie, 2024

ACTIVITATEA ȘEFULUI POLIȚIEI LOCALE PREZENTATĂ PRIMARULUI SI SUBALTERNILOR.CONTRIBUABILII MAI AȘTEAPTĂ

Distribuie:

Publicat:

Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad, și-a prezentat, în prezența Primarului Municipiului Bârlad raportul de activitate pentru primele șase luni ale acestui an. Documentul, care a fost adus și la cunoștința personalului care activează la Poliția Locală, urmează a fi prezentat și membrilor Consiliului Local Municipal Bârlad.

Directorul executiv al uneia dintre cele mai importante instituții din subordinea edilului sef a punctat, în detaliu, principalele activități desfășurate în prima jumătate a acestui an, pe care le-a comparat cu rezultatele similare din aceeași perioadă de referință a anului trecut. Vasile Chelaru a menționat, în plus, că, în unele situații, comparațiile cu activitatea Poliției Locale din prima jumătate a anului 2017 nu s-au putut realiza întrucât nu s-au găsit evidențe în acest sens, motiv pentru care activitatea a fost analizată raportat la toate cele 12 luni ale anului precedent.

„Au fost cazuri și situații în care nu am putut să ne raportăm la primele șase luni ale anului 2017 întrucât, la finele anului trecut, când am preluat conducerea Poliției Locale, nu am găsit o astfel de evidență. Și atunci ne-am raportat la tot anul 2017. Însă, după cum se observă, activitatea instituției pe care acum o coordonez a cunoscut o creștere evidentă, ca urmare a intensificării acțiunilor pe care le-am întreprins, în baza planului de acțiuni pe care mi l-am asumat și care a fost aprobat de Consiliul Local. Datele statistice, cu plusuri și minusuri, vor putea fi analizate de orice cetățean, în interesul căruia acționăm”, a spus Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale.

Primarul a apreciat că datele care reies din raportul de activitate prezentat, într-o primă etapă, ieri, au rolul de a demonstra, încă o dată, importanța vitală a acestei instituții în viața cotidiană locală.

„Poate s-a observat că între Primăria Bârlad și Poliția Locală există o legătură foarte strânsă, fiindcă vorbim despre o instituție vitală pentru oraș, dar în același timp și vlăguită din cauza lipsei de personal. Din raportul domnului director am observat, ca fiecare dintre dumneavoastră, că sunt și au fost mereu probleme peste tot, însă care nu s-au putut soluționa la timp pentru simplul motiv că noi avem jumătate din efectivele de polițiști dislocate la activități de pază și securitate. Cu taote acestea, fără a emite remarci gratuite, vreau să spun că cetățenii orașului spun că deja activitatea Poliției Locale este altfel. Însă, ceea ce vreau să știți este faptul că doar atunci când fiecare dintre dumneavoastră, cei din această structură, vă veți bucura de respectul cetățeanului, atunci se va bucura de respect și instituția în întregul ei. Dacă vrem să avem pretenția ca orașul nostru să fie sigur, atunci fiecare în parte trebuie să vă asigurați că vă faceți treaba cu responsabilitate și eficient. Ținta noastră, a tuturor, este să ne asigurăm că se respectă legea din fașă. Adică mai bine să prevenim decât să acționăm cu sancțiuni. Deci, să intensificăm acțiunile de prevenire! Poliția Locală va avea întotdeauna sprijinul Primăriei și al meu, pentru că trebuie să ajungă acolo unde îi este locul: la respectul cetățeanului”, a spus edilul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img