sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Activitatea jandarmilor din municipiul Barlad in cursul lunii decembrie 2017

Distribuie:

Publicat:

În ultima decadă a lunii decembrie, jandarmii din cadrul Detaşamentului 3 Bârlad au asigurat ordinea publică la activităţile cultural-artistice cu public numeros desfăşurate în municipiul Bârlad şi în comunele arondate.

La fel de important pentru jandarmii bârlădeni a fost și  menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu poliţia. Pentru îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor am acţionat cu o medie zilnică de 20 de jandarmi atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pe raza a 12 comune. Am intervenit la un număr de 33 de apeluri 112, ocazie cu care s-au constatat un număr de 35 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.250 lei cu privire la încălcări ale normelor de convieţuire socială şi 5 infracţiuni flagrante.

    De asemenea, pe segmentul menţinerii ordinii publice, s-au organizat şi o serie de acţiuni punctuale pentru combaterea comercializării ţigărilor de contrabandă şi a substanţelor pirotehnice fără respectarea normelor legale, astfel:
în data de 27.12.2017, ora 11.00, a fost depistată o persoană de sex feminin care încerca să vândă ţigări de contrabandă în Piaţa Sf. Ilie din Bârlad;
în data de 28.12.2017, ora 11.15, a fost depistată o persoană de sex masculin care încerca să vândă în Piaţa Sf. Ilie din Bârlad substanţe pirotehnice cu încălcarea legii;
în data de 29.12.2017, ora 12.00, a fost depistată o altă persoană de sex masculin care încerca să vândă în Piaţa Sf. Ilie din Bârlad substanţe pirotehnice cu încălcarea legii.
În urma acestor acţiuni au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un nr. de 200 de ţigarete şi un nr. de 1919 petarde. Celor 3 persoane li s-au întocmit actele de sesizare a organului de cercetare penală şi au fost predate Poliţiei Bârlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img