vineri, 29 martie, 2024

Actrita Carmen Tanase a postat un mesaj foarte real si trist

Distribuie:

Publicat:

Actrita Carmen Tanase a postat un mesaj foarte real si trist:

“Stimata’ presa, acum doua zile, aceasta mare, uriasa actrita a luat premiul Academiei Romane pentru merite deosebite in teatru si film! Nu v-a interesat! Este o stire care nu vinde, asa-i? Atit va spun:sa va fie rusine obrazului! Ocupati-va in continuare de Bianca Dragusanu! Asta si meritati!”

P.S. Doamna Tamara este o artista mult prea mare ca sa fie patata in toata tabloidele de cerneala murdara a bolnavilor de scandal. Actorii acestia colosali apar la tv si in presa o singura data: cand se hotarasc sa plece de langa noi.

Pentru tanara generatie si nu numai, este important sa se cunoasca biografia acestei mari doamne a teatrului si filmului romanesc, o actrita fara egal, care ne bucura sufletele ori de cate ori o vedem intr-o piesa de teatru sau intr-un film.

Pentru intreaga dumneavoastra activitate, maxime felicitari si multumiri ca existati! Ne bucurati sufletele!

Nascuta in 1929 la Tighina (Basarabia), Tamara Buciuceanu-Botez a absolvit cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti la clasa profesorului Ion Baltateanu in 1952, dupa ce isi incepuse studiile de actorie in 1948 la Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi.

Tamara Buciuceanu-Botez reprezinta o imagine plina de viata pentru fiecare generatie de spectatori, fiind unul dintre acei actori fermecati a caror aparitie nu poate trece neobservata, fie ca e vorba de scenele marilor teatre din Romania sau de marele si micul ecran.

Intre 1948-1951 frecventeaza Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi, insa in anul IV de studii se transfera la Bucuresti, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa profesorului Ion Baltateanu (asistenta Sorana Coroama). Absolva in 1952.

Este una din reprezentantele generatiei de aur a teatrului romanesc. Este supranumita “Doamna comediei romanesti”, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie.

A jucat in peste 25 de filme, personajul sau emblematic fiind profesoara Isoscel din seria “Liceenii”. In anul 2009 a implinit venerabila varsta de 80 de ani si 56 de ani de cariera impresionanta in teatru si film.

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulesti, Bulandra, National, Teatrul de comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirita pe scena Teatrului National din Iasi.

A avut roluri importante in teatru in piese precum “Coana Chirita”, “Romeo si Julieta la inceput de noiembrie”, “Scaunele”, “Cumetrele”, “Doctor fara voie”, “Nepotul”, “Asteptand la arlechin”, “Domnisoara Nastasia”, “Mamouret” etc.

Cartea de vizita a carierei sale ramane fara indoiala personajul Vicai Delca din piesa “Dimineata pierduta” dupa Gabriela Adamesteanu.

De asemenea Tamara Buciuceanu a facut o cariera impresionanta si in Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img