vineri, 29 martie, 2024

Acuzatii GRAVE la adresa judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti: IGNORA decizia CCR si apara SRI

Distribuie:

Publicat:

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a făcut, miercuri, precizări, ca urmare a hotărârii de condamnare la patru ani și o lună a lui Sorin Dimitriu, șeful organizației, menționând că sunt interceptări ilegale ale SRI pe care instanţa nu le-a înlăturat din dosar.

 

Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele CCIB, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani şi o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene. Decizia nu e definitivă.

De asemenea, CCIB a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene (UE). Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

„1. Hotărârea judecătorească nu este definivă şi poate fi atacată cu apel. 2. Decizia s-a luat fără că judecătorul să ţină cont de faptul că expertă contabilă desemnată de DNA şi-a schimbat total declaraţia la ultimele două termene ale procesului. Noile declaraţii făcute de experta DNA dezincriminează practic persoanele vizate de această decizie a Tribunalului. Cu toate acestea, instanța a respins cererea de încuviințare a unei noi expertize contabile. 3. Sunt mai multe aspecte strecurate în dosar, inclusiv interceptări ilegale ale SRI pe care instanţa nu le-a înlăturat, deşi s-a solicitat acest lucru de către părti, situaţie în care s-a ajuns la o falsă incriminare”, au precizat reprezentanții CCIB.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img