marți, 19 martie, 2024

Adevarul despre laptele de soia. Iata ce efect are asupra organismului nostru!

Distribuie:

Publicat:

Numeroase persoane consuma lapte de soia, dar, cu toate acestea, sunt tot mai multe dovezi care arata ca acest tip de lapte este departe de a fi o alegere sanatoasa.

Iata cateva motive pentru care laptele de soia trebuie evitat:

1. Boabele de soia contin hemaglutinina, goitrogeni si fitati

Hemaglutinina este o substanta care face ca celulele rosii din sange sa se transforme in tromboze (cheaguri de sange) care retin oxigenul. Goitrogenii blocheaza sinteza hormonilor tiroidei si interfereaza cu metabolismul specific, iar fitatii retin absorbtia mineralelor precum calciu, magneziu, fier sau zinc.

2. Soia are estrogeni din plante

Cunoscuti sub numele de fitoestrogeni, aceste substante pot impiedica functia endocrina si pot cauza cancer de san si infertilitate la femei.

3. Soia este bogata in aluminiu toxic
Aluminiul are un efect negativ asupra rinichilor, sistemului nervos si a fost, de asemenea, legat de incidenta bolii Alzheimer.

4. Soia contine cantitati mari de toxine naturale cunoscute sub numele de “antinutrienti”

5. 99% din soia este modificata genetic

Asta pentru ca este unul dintre alimentele cel mai contaminate cu pesticide. Intr-un studiu facut in Rusia, cercetatorii au descoperit ca soia modificata genetic, cauzeaza sterilitate la a treia generatie de hamsteri!

6. Contine caragenan care poate cauza diabet, cancer, leziuni gastro-intestinale

Este un aditiv de-a dreptul inspaimantator. Conform numeroaselor studii stiintifice, caragenanul de tip alimentar poate duce la leziuni, ulceratii, inflamatii gastro-intestinale, precum si la cancerul de colon la animalele de laborator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img