sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Adevarul despre obiceiul de a manca ciocolata! Iata ce se afla in spatele dorintei de a consuma ceva dulce

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu a ajuns la concluzia ca ambalajul in care este invelita ciocolata este mai important decat gustul acesteia.

Un studiu recent al Universitatii Melbourne a ajuns la concluzia ca, in ceea ce priveste ciociolata pe care o cumparam, ambalajul joaca un rol foarte important in decizia de a o achizitiona, noteaza Science Alert, citat de Descopera.

Unul dintre modurile prin care ne  justificam decizia de a cumpara un tip sau altul de ciocolata este prin gustul acesteia. Ne spunem ca cumparam un anumit tip de ciocolata deoarece ne place gustul acestuia, insa cercetarea oamenilor de stiinta de la Universitatea Melbourne a ajuns la concluzia ca perceptia pe care o avem asupra gustului este influentata in mod semnificativ de catre amablajul in care este servita ciocolata.

„Informatia care ne este livrata de catre ambalaj poate influenta asteptarile consumatorilor  si le poate afecta raspunsul lor emotional atunci cand memoria simturilor confirma sau nu impresia initiala”, explica Frank R. Dunshea, membru al echipei de cercetare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img