News Flash:

ADEVARUL NEASTEPTAT. Care este de fapt cel mai bun ulei pentru gatit

10 Noiembrie 2014
994 Vizualizari | 0 Comentarii
Folosit cu cap, niciun ulei nu este nociv, spun expertii, scrie doctorulzilei.ro.

Uleiul de palmier se afla in topul grasimilor care trec testul focului si poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prajiri corecte.

“Are un punct de fumigatie de 230 de grade, deci se descompune mai greu in substante cancerigene decat o fac alte uleiuri. Este excelent in prajirea cartofilor, spre exemplu, pentru ca nu ii imbiba, umflandu-i cu calorii”, arata nutritionistul Ionut Stefan.

Bun pentru prajit este si uleiul de cocos, in ciuda falsei impresii ca s-ar “depune” pe artere. “Este controversat pentru ca oamenii abia acum au dat de el”, crede expertul in alimentatie.

Uleiul de masline ramane un elixir pentru sanatate indiferent daca e incins in tigaie sau adaugat in maioneza. Contine grasimi “bune”, benefice pentru inima si capabile sa topeasca burta.

“La ardere e pacat sa-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. Varianta mai fina da savoare supelor crema sau maionezei”, spune nutritionistuli.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 36 queries | Mysql time :0.026773 (s)

loading...