vineri, 29 martie, 2024

Adeverinte fara subventii la APIA

Distribuie:

Publicat:

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui (APIA), a inceput eliberarea adeverintelor pentru beneficiarii schemelor de plata (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si masurile de dezvoltare rurala) implementate in cadrul Campaniei 2016, respectiv pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite (in vederea finantarii activitatilor specifice) de la insitutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.

“La solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cererea unica de plata pentru anul 2016. De asemenea, se confirma, la data emiterii, suprafata determinata pentru plata, ca s-a efectuat controlul administrativ referitor la eligibilitatea schemelor de plata care fac obiectul conventiei si ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata, indeplinind conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare. Valoarea creditului va fi in cuantum de pana la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA”, au declarat oficialii institutiei.

APIA specifica faptul ca dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M maximum 2,5%, iar comisioanele aferente creditului sunt in limita de 1%, privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si APIA. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img