marți, 19 martie, 2024

ADIO LIGHEAN ȘI TOALETA DIN FUNDUL CURȚII! BUN VENIT NOROI!

Distribuie:

Publicat:

Încet , dar sigur cetățenii  care locuiesc în cartierele Podeni și Munteni din Bârlad se vor bucura de condițiile civilizate caracteristice secolului XXI. Aceștia își vor lua „ la revedere” wc-ului din fundul grădinii și a  dușului făcut în lighean. Proiectul prevede racordarea unui număr de 73 de străzi, costul total fiind de aproximativ 10 milioane lei (bani împrumutați de autoritatea locală de la CEC Bank) și prevede realizarea canalizării manejeră și pluvială .

“ In prezent se lucrează cu 4 echipe după cum urmează: Str.Al.I.Cuza – 2 echipe; Str.Dimitrie Cantemir – 1 echipă; Alexandru Beldiman – 1 echipă.

S-au executat: montaj colector – 13 060 ml. – 60,40%, montaj cămine – 419 buc. – 59,70%, racorduri – 1067 buc. – 62,80%, SPA-uri – 3 buc. – 65%.

Sunt în curs de execuție 53 străzi din care 18 sunt finalizate integral, iar pe 13 dintre ele sunt executate integral/ tronsoane care pot funcționa , fiind legate la rețeaua de canalizare existentă. Nu trebuie să alarmăm oamenii. Străzile care nu sunt cuprinse in acest proiect vor fi făcute după. Sa nu mai  între oamenii in alerta, s-au făcut economii “ a declarat Dumitru Boros, primarul municipiului Barlad.

In cadrul aceleasi conferințe de presa edilul a declarat un lucru care era in mintea celor care locuiesc pe străzile proaspăt canalizate, dar care a fost trecut la “ capitolul diverse” de autorități.

După terminarea lucrării, firma a lăsat prăpăd in urma ei iar drumurile au rămas ca după război. “ Sunt anumite probleme semnalate de cetățeni in legătura cu refacerea străzilor după intervențiile executate de constructor. Am chemat constructorul si dirigintele de șantier pentru a lua măsurile necesare in vederea refacerii străzilor” a declarat primarul Boros.

De ce abia acum li se da dreptate localnicilor? O întrebare fără răspuns.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img