marți, 19 martie, 2024

Adrian Nastase il DESFIINTEAZA pe Klaus Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Adrian Nastase a condamnat dur vizita de miercuri, de la Palatul Victoria, a lui Klaus Iohannis. “Se inscrie, oare, actiunea de astazi a presedintelui in categoria „abuzului in serviciu”? Daca ar fi asa, prejudiciul fiind sub 200000 lei, el ar putea beneficia de proiectata OUG referitoare la gratiere.”, a comentat ironic fostul prim-ministru pe blog-ul sau.

“Viata politica din Romania este plina de neprevazut. Astfel, astazi, a avut loc primul „descalecat” al presedintelui Iohannis la guvern. Sigur, posibilitatea participarii presedintelui la sedintele de guvern este prevazuta de Constitutie, in art. 87, dar aceasta participare se poate realiza, din initiativa presedintelui, doar in trei ipoteze – atunci cand ordinea de zi vizeaza „probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice…” In celelalte cazuri, presedintele poate participa la sedintele de guvern doar „la cererea primului ministru”.
Ce s-a intamplat astazi? Presedintele a fost autorul unei „violari de domiciliu” la guvern. Premierul a aflat de la ofiterii SPP ca presedintele vine la guvern pentru a participa la sedinta executivului. Nu existau pe ordinea de zi teme care sa justifice auto-invitarea presedintelui, astfel incat participarea la sedinta de astazi putea sa aiba loc doar la invitatia premierului, invitatie care nu-i fusese adresata. Chiar si asa, atunci cand doreste sa participe la sedinta de guvern, participarea presedintelui trebuie anuntata. Asa cum trebuie anuntate si persoanele impreuna cu care presedintele doreste sa participe (Vezi St. Deaconu, in vol. I. Muraru, E.S. Tanasescu, Constitutia Romaniei, C.H.Beck, 2008, p. 815).
In plus, daca presedintele dorea sa se consulte cu guvernul pe „probleme urgente si de importanta deosebita”, avea la dispozitie art.86 din Constitutie, referitor la „consultarea guvernului”.
Se inscrie, oare, actiunea de astazi a presedintelui in categoria „abuzului in serviciu”? Daca ar fi asa, prejudiciul fiind sub 200000 lei, el ar putea beneficia de proiectata OUG referitoare la gratiere.”, a scris fostul premier pe blog-ul sau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img